Featured Posts

23/4/10

Ανησυχία για ναυάγιο στο Κυπριακό

Στην "ξέρα" της εκλογής Έρογλου στα κατεχόμενα φαίνεται να σκοντάφτουν οι διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού. Αμέσως μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό ο Κύπριος πρόεδρος του Σοσιαλιστικού κόμματος, Γιαννάκης Ομήρου, δεν έκρυψε τους φόβους του."Ο κ. Έρογλου έχει τις πιο σκληρές και αδιάλλακτες θέσεις και είναι σίγουρο ότι θα τις καταθέσει στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων", είπε ο Σοσιαλιστής πρόεδρος συμπληρώνοντας ότι πάγια θέση του κ. Έρογλου είναι η δημιουργία δύο κρατών με..."χαλαρή" σύνδεση μεταξύ τους.

Στην περίπτωση μάλιστα όπου οι διαδικασία των διαπραγματεύσεων καταλήξει σε αδιέξοδο, Γιαννάκης Ομήρου και Γιώργος Παπανδρέου κατέληξαν στην ενεργοποίηση κοινής προσπάθειας ώστε η ευθύνες για ένα ενδεχόμενο ναυάγιο των συνομιλιών να αποδοθούν αποκλειστικά εκεί όπου ανήκουν, στην Τουρκία.

Τέλος ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού κόμματος Κύπρου, συζήτησε εκτενώς με τον Γιώργο Παπανδρέου τη δυσμενή εξέλιξη να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις απευθείας εμπορικές σχέσεις με τα κατεχόμενα και το ψευδοκράτος με τον Γιαννάκη Ομήρου να ξεκαθαρίζει ότι "τέτοιες αποφάσεις βρίσκονται σε λανθασμένη νομική βάση ενώ αποτελούν μιας μορφής αναγνώριση από την πλευρά της Ευρώπης των κατεχομένων".
Δημήτρης Αλειφερόπουλος


http://ksipnistere.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: