Featured Posts

23/4/10

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!!! ΠΑΤΡΙΔΑ ΛΑΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ !!

"Πάτησε τη σκανδάλη" και έδωσε το πράσινο φως ο Παπανδρέου για την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης
Από το ακριτικό Καστελόριζο ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απόφαση χωρίς χρονοδιαγράμματα. Λεπτομέρειες σε αναλυτικές διευκρινίσεις του Υπουργού Οικονομικών
«Εθνική και επιτακτική η ανάγκη να ζητήσουμε την ενεργοποίηση του μηχανισμού», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το ακριτικό Καστελόριζο από το οποίο έδωσε το σύνθημα. «Ήρθε η στιγμή», ανήγγειλε, «...το χρόνο που δε μας δίνουν οι αγορές να μας το δώσουν οι ευρωπαίοι εταίροι μας».
«Κληρονομήσαμε ένα σκάφος έτοιμο να βυθιστεί», ανέφερε ο πρωθυπουργός επιτιθέμενος στην προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ θέλοντας να μεταδώσει μήνυμα ευρωπαϊκής ενότητας, τόνισε, «Η Ευρώπη δεν παίζει».
Τέλος, εμφανώς φορτισμένος ο Γιώργος Παπανδρέου απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό έδωσε το μήνυμα για το άμεσο μέλλον της χώρας, «Έρχεται νέα οδύσσεια για τον ελληνισμό», «ωστόσο ξέρουμε το δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει και τα νερά», «Είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρουμε».
Από τα σημεία αιχμής που έπρεπε  να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση πριν ανακοινώσει και επίσημα την είσοδο στο μηχανισμό ήταν η άκαμπτη θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι θα χρειαστεί να γίνουν βαθιές αλλαγές και στον Ιδιωτικό Τομέα, κάτι που ο κ. Παπανδρέου αδυνατεί αυτή τη στιγμή να δεχτεί, γι αυτό και προσπαθεί να το αποφύγει- έστω και μερικώς.
Δεν ήταν άλλωστε τυχαία μια φράση του Υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου ότι "όταν κριθεί ότι ήρθε η ώρα, θα προσφύγουμε και θα το ανακοινώσουμε". Το κακό και πιεσμένο κλίμα και η ατμόσφαιρα εκνευρισμού που επικράτησαν στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο τη στιγμή που το κλιμάκιο του μηχανισμού συνεχίζει επαφές και ενημερώσεις στην Αθήνα, είιχαν ως αφορμή τις διχογνωμίες , τις διαφορές απόψεων και τις προσπάθειες να γεφυρωθούν αντίρροπες τάσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης.
Η φράση κορυφαίου υπουργού που θέλει να παραμείνει ανώνυμος ότι "το να μην προσφύγουμε στο μηχανισμό δεν περιλαμβάνεται στις επιλογές μας".
Τελικά, η απόφαση για την ανακοίνωση ελήφθη τη νύχτα και το πρωί, ο πρωθυπουργός ταξίδεψε στο Καστελόριζο απ΄όπου και έκανε με δραματικό ύφος, τη σημαντική ανακοίνωση.
 
Downloads
Πλήρες κείμενο δηλώσεων Γ. Παπανδρέου         http://news21.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: