Featured Posts

28/4/10

Εκλογές κάθε πέντε χρόνια σε 333 δήμους

Quantcast

Οι 1023 δήμοι και κοινότητες της χώρας περιορίζονται δραστικά σε 333-343, σε 13 αιρετές περιφέρειες ενώ οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνονται κάθε πέντε χρόνια, μαζί με τις Ευρωεκλογές.

Για “νέα σελίδα στην αυτοδιοίκηση που συνιστά αφετηρία για ένα καλό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη” μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης παρουσιάζοντας το σχέδιο «Καλλικράτης» στο υπουργικό συμβούλιο.

Τόνισε ότι πρόκειται για «υλοποίηση μιας από τις πιο βαθιές τομές, με τη μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα» και πρόσθεσε ότι «στη συγκυρία που διανύουμε το πρόγραμμα έχει αποκτήσει μια ακόμη διάσταση, καθώς είναι αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματος σταθερότητας”.


Οι τομές του προγράμματος.

Εκτεταμένη αποκέντρωση αρμοδιοτήτων από τα υπουργεία στους δήμους και τις περιφέρειες.

Εμφαση στην εξασφάλιση της απρόσκοπτης χρηματοδότησης των νέων ΟΤΑ.

Εξυγίανση των υπερχρεωμένων δήμων, τίθενται αυστηροί περιορισμοί στις προσλήψεις και αυστηρά όρια στα κριτήρια δανεισμού.

Σχετικά με τους εργαζομένους στους ΟΤΑ, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι μετά την ενοποίηση των δήμων «θα ακολουθήσει η μετάταξη του αντίστοιχου προσωπικού».

«Οσοι υπάλληλοι θα μεταταχθούν, θα διατηρήσουν όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα», διαβεβαίωσε, ωστόσο είπε ότι αν διαπιστωθεί ότι υπάχουν κενές θέσεις ή πλεονάζον δυναμικό, θα γίνουν υποχρεωτικές μετατάξεις. 

Ο κ. Ραγκούσης είπε ακόμα ότι με την έγκρισή του από το υπουργικό συμβούλιο, το νομοσχέδιο εισέρχεται στην τελική φάση διαβούλευσης. «Είμαστε απολύτως ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που βελτιώνει κάθε πτυχή του νομοσχεδίου», συμπλήρωσε.

http://nationalpride.wordpress.com/

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: