Featured Posts

2/4/09

Εκδήλωση τιμής και μνήμης του αγώνα της ΕΟΚΑ

54 χρόνια πριν, 1η του Απρίλη 1955, οι πρόγονοι μας μη αντέχοντας την άδικη διπλωματία , και αφού κατάλαβαν πως την λευτεριά αν λαχταράς σε ξένους μην ελπίζεις , μόνος σου πάρτη αν μπορείς αλλιώς δεν την αξίζεις! Ξεκίνησαν την ένοπλη αντίσταση με σκοπό και μόνο την λευτεριά και την ΕΝΩΣΗ με την ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ, παίρνοντας δύναμη και πυγμή από την ένδοξη ιστορία μας και τους πρόγονους μας! Μερικά αμούστακα παιδία αντιστάθηκαν απέναντι στην τότε αυτοκρατορία! Επέλεξαν τον δρόμο της περηφάνιας και όχι την λύση της υποταγής! Έγραψαν με χρυσό μελάνι το όνομα του στον πάνθεον τον χιλιάδων ηρώων του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ! Δεν προσκύνησαν ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ , λέξη άγνωστη την σήμερον ημέρα, αφού πολιτικοί και κόμματα τα έχουν βγάλει όλα στο ξεπούλημα!

Εθνικιστές μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) παρευρέθηκαν στην εκδήλωση , στην εκκλησία Αγίου Νικολάου στην Λεμεσό και από εκεί πορεύτηκαν προς το μνημείο του Αρχηγού της Ε.Ο.Κ.Α. Γεώργιου Γρίβα Διγενή , περνώντας για ακόμη μια φορά το μήνυμα πως οι Εθνικιστές ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ , αφού για άλλη μια φορά έδωσαν δυναμικά το παρόν τους, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ στα παιχνίδια των ξένων δυνάμεων! Και αν όλοι προσκυνήσουν εμείς θα παραμείνουμε ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΠΙΣΤΟΙ!

Κατά την διάρκεια της πορείας αλλά και του μνημόσυνου μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) μοίραζαν αντιομοσπονδιακά έντυπα του Ε.ΛΑ.Μ. στον κόσμο, που τα έπαιρνε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση και έδειχνε να συμμερίζεται της απόψεις αλλά και τις ανησυχίες μας!

Στην όλη εκδήλωση κυριαρχούσαν τα συνθήματα : «ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ , ΕΛΛΑΣ – ΚΥΠΡΟΣ – ΕΝΩΣΙΣ , ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΙΑΙΟ, Ε.ΛΑ.Μ. ΦΥΛΗ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ»


--
Ευχαριστούμε
Ε.ΛΑ.Μ.
Εθνικό Λαικό Μέτωπο
Καμιά υποταγή
Κύπρος γη Ελληνική
http://ethnikolaikometwpo.blogspot.com



Δεν υπάρχουν σχόλια: