Featured Posts

12/10/08

«Οι Εθνικιστές δεν μπορούν να έχουν σχέση με την Ν.Δ.»


«Οι Εθνικιστές δεν μπορούν να έχουν σχέση με την Ν.Δ.»

Πριν από 34 χρόνια ο «εθνάρχης» Καραμανλής ίδρυσε την Νέα Δημοκρατία. Σε μια εποχή (τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου 1974) που η Ελλάδα μετρούσε ακόμη τις πληγές της και που στα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας υπήρχαν βαριά πληγωμένοι από την τραγωδία της Κύπρου, της Κύπρου, που ο ιδρυτής της Ν.Δ. έχοντας θερμό συμπαραστάτη του τον Ευάγγελο Αβέρωφ πίστευε πως είναι μακριά… 34 χρόνια πολιτικής ζωής έκλεισε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας πίσω της το «η Κύπρος είναι μακριά», την αποχουντοποίηση, τους διωγμούς των εθνικιστών, την παράδοση της πολιτικής ζωής και των ΜΜΕ στα χέρια του μαρξιστικού υπόκοσμου, τον θάνατο των αξιωματικών της 21ης Απριλίου μέσα στις φυλακές, αλλά και τα πρόσφατα έργα της Ν.Δ. δεν είναι διαφορετικά!

Επί Μητσοτάκη άρχισε η περίοδος της ελληνοτουρκικής «φιλίας» και είχαμε και την περίφημη ιστορία της διπλής ονομασίας για τα Σκόπια και την δόλια υπόσχεση για την αποφυλάκιση των αξιωματικών της 21ης Απριλίου προκειμένου να εξασφαλίσεις κάποιες επιπλέον δεκάδες χιλιάδων ψήφων και να κατακτήσει την εξουσία. Είχαμε την περίφημη «κάθαρση», που δεν έγινε ποτέ! Όσο για τα σημερινά, τι να πει κανείς για ποιόν να μιλήσει; Για τα σκάνδαλα των πρωτοκλασάτων; Για την υποχώρησή της σε όλα τα μεγάλα εθνικά ζητήματα;
Με δύο λόγια, οι Εθνικιστές δεν μπορούσαν ποτέ να έχουν και δεν μπορούν να έχουν σχέση με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και αν κάποιοι έχουν καιρός είναι να σταματήσουν να έχουν. Γιατί επιχειρήματα του τύπου «να μην έλθει το ΠΑΣΟΚ» δεν πιάνουν πια, αφού στην ουσία ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία ακολουθούν την ίδια πολιτική!

Δεν υπάρχουν σχόλια: