Featured Posts

22/10/11

Timebombs, 4 Aces & Straightline το Σάββατο στο Skinhouse!

undefined
Η επόμενη συναυλία στο ελληνικό Skinhouse είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή καθώς δύο από τα ανερχόμενα γκρουπ της ιταλικής πολιτικοποιημένης σκηνής επισκέπτονται τη χώρα μας. Οι Timebombs και οι 4 Aces από τη Ρώμη ξεκίνησαν να μας απασχολούν τα τελευταία χρόνια, οι πρώτοι συγκεκριμένα από το 2005 και μετά, με την κυκλοφορία δύο ανεπίσημων live cdr ("Live in Arezzo" και "Live in Imola"), που περιείχαν δικά τους κομμάτια αλλά και διασκευές σε γνωστά ιταλικά συγκροτήματα (Dente di Lupο, ADL 122, Peggior Amico, Intolleranza). Ένα χρόνο μετά κυκλοφορούν την πρώτη επίσημη δουλειά τους μέσω της EDA Propaganda, το mini cd "Politica di Strada", το οποίο περιέχει 5 κομμάτια και αποτέλεσε και το σήμα κατατεθέν του ήχου που θα ακολουθούσαν. Για τη συνέχεια αρκετές συναυλίες σε Ιταλία και εξωτερικό, μέχρι το 2010 και το "Viva la Muerte!", ένα ολοκληρωμένο και αρκετά κατατοπιστικό δείγμα του πώς πρέπει να παίζεται το σύγχρονο Oi! RAC. Οι The 4 Aces έχουν λίγο μικρότερη ιστορία, όμως την ίδια δυναμική και ενέργεια επί σκηνής, άλλωστε οι δύο μπάντες έχουν κοινά μέλη. Κυκλοφόρησαν πέρυσι ένα πολύ καλό mini cd ("Semo mejo 'n' oi!) και το ριξαν επίσης στις συναυλίες εντός και εκτός Ιταλίας. Πριν ένα μήνα οι δυο μπάντες συνεργάστηκαν μεταξύ τους σε ένα πολύ καλό split LP, μέσω της Black Shirts Records.
Αντιπροσωπευτικό δείγμα από τις δουλειές των δύο συγκροτημάτων μπορείτε να ακούσετε παρακάτω. [Timebombs - Giustizia per Gabriele] [Timebombs - Per non dimenticare] [Timebombs - Tempo di lottare] [The 4 Aces - Contro tutti] [The 4 Aces - La Nostra Gioventù]

22 Οκτωβρίου λοιπόν στηρίζουμε την ελληνική σκηνή και το Skinhouse, δίνοντας το "παρών" σε ένα ακόμα μεγάλο μουσικοπολιτικό γεγονός, στον μοναδικό χώρο που φιλοξενεί στη χώρα μας τέτοιες εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: