Featured Posts

2/9/11

Παρέμβαση της Χρυσής Αυγής κατά της εγκατάστασης κεραίας σε υδραγωγείο




Η προ μηνών παράνομη απόφαση των τοπικών αρχών να εγκαταστήσουν κεραία κινητής τηλεφωνίας ακριβώς επάνω στο υδραγωγείο του δήμου Πολίχνης, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων, οι οποίοι οργάνωσαν αρκετές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με αίτημα την εγκατάλειψη του επικίνδυνου αυτού εγχειρήματος. Σε μία από αυτές τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας παρευρέθησαν και μέλη της Χρυσής Αυγής, μοιράζοντας προκηρύξεις και έντυπα της εφημερίδος μας, ενώ συζήτησαν με αρκετούς από τους κατοίκους γνωστοποιώντας τη θέση και τους λόγους για τους οποίους και η Χρυσή Αυγή βρίσκει αυτή την ενέργεια απαράδεκτη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.

Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν πραγματικά συγκινητικές και υπήρξε ταύτιση απόψεων σε πολλά ζητήματα. Πολλοί από τους συγκεντρωμένους παρότρυναν φίλους και γνωστούς τους να προμηθευτούν έντυπο υλικό,ενώ παράλληλα αρκετοί από αυτούς δήλωναν ανοιχτά την αγανάκτηση τους για τα βρόμικα κομματικά παιχνίδια που παίζονται εις βάρος της υγείας των πολιτών, που με την ψήφο τους, έβαλαν σε θέσεις-κλειδιά μέσα στην τοπική αυτοδιοίκηση άτομα που δεν υπολογίζουν τίποτα μπροστά στις ατομικές φιλοδοξίες και το μικροκομματικό συμφέρον. Με το πέρας της συγκέντρωσης το υδραγωγείο που πρόκειται να φιλοξενήσει ακόμα μία εστία καρκίνου βάφτηκε με εύστοχα συνθήματα, για τα οποία έγινε ιδιαίτερος λόγος στις προσωπικές συζητήσεις των κατοίκων, αποσπώντας θετικές κριτικές.

Πλέον το στίγμα των όσων χαρακτηρισμών μας επισύρουν διάφοροι εχθροί και “φίλοι” αφήνει ασυγκίνητους και τους πλέον απλούς πολίτες, που δεν φοβούνται να δηλώσουν ανοιχτά τη συμπαράσταση τους στην Χρυσή Αυγή. Άνθρωποι ανώνυμοι, αλλά και επώνυμοι μέσα στην τοπική κοινωνία σπάνε τη συνωμοσία της σιωπής, παρατασσόμενοι -με τον έναν ή τον άλλον τρόπο- δίπλα στην Χρυσή Αυγή. Ο αγώνας μας, είτε πρόκειται για εθνικά, κοινωνικά ή ζητήματα υγείας βρίσκει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές και αυτό δεν μπορεί να το αποκρύψει κανένας. Ας το πάρουν απόφαση λοιπόν, η ώρα μας έρχεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: