Featured Posts

2/9/11

Φυλετικός Κοινωνισμός, μια οργανική συνωνυμία (μέρος β')




Μπορεί λοιπόν αυτός ο βιολογικός κοινοτισμός του αίματος να ταιριάξει με τη καπιταλιστική στοχοθεσία και δομή της οικονομίας; Aν όχι τοτε έχουμε αποδείξει οτι ο εθνικισμός είναι ταυτόσημος με τον αντικαπιταλισμό και άρα συνώνυμος του κοινωνισμού. Η απάντηση είναι προφανής ακόμα και στον πιο αδαή. Καπιταλισμός σημαίνει θεοποίηση του κέρδους ανεξάρτητα από τις ανάγκες της κοινότητας. Πώς επιτυγχάνεται το υψηλό κέρδος στις τρίμηνες λογιστικές μελέτες; Σπάνια με τεχνολογική καινοτομία καθότι αυτή είναι αποτέλεσμα της προόδου της ανθρώπινης γνώσης, η οποία έχει τους δικούς της ρυθμούς και δεν εμπίπτει χρονικά στη τακτική κερδοφορία. Άλλωστε γι αυτό και στα πλέον καπιταλιστικά κράτη πχ. ΗΠΑ η χρηματοδότηση στην έρευνα είναι κυρίως κρατική. Επιτυγχάνεται με υπερκατανάλωση των εργαζόμενων και συμπίεση των απολαβών των εργαζόμενων (εργατικό κόστος το λένε οι καπιταλιστές) σε όλους τους τομείς ακόμα και των ελευθέρων επαγγελματιών, εμπόρων και γενικά όλων πλην μιας μερίδας καπιταλιστών (ακίνητα, βιομηχανία, ναυσιπλοϊα, τράπεζες, κατασκευές) που νέμονται τον πλούτο.
Βέβαια, επειδή η υπερκατανάλωση ανακόπτεται από τους χαμηλούς μισθούς, έρχεται ο δανεισμός να καλύψει προσωρινά το κενό (δεκαπενταετία 1993 – 2008) μέχρι που ο πολίτης δε μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη του και τελικά ο μετατρέπεται σε δουλοπάροικο. Βέβαια το χαμηλό εργατικό κόστος επιτυγχάνεται και με άλλους τρόπους, όπως η αθρόα εισβολή μεταναστών – δούλων και η ανεξέλεγκτη παραγωγή πτυχιούχων και απονομή σε αυτούς επαγγελματικών δικαιωμάτων ώστε να επιτευχθεί η προλεταριοποίηση των επιστημόνων μετά την απεθνικοποίηση εργατών και αγροτών μέσω της μετανάστευσης. Η όλη κατάσταση θυμίζει Ελλάδα του σήμερα, όπου μεγάλο μέρος των Ελλήνων είναι άνεργοι και οι υπόλοιποι είτε ως δουλοπάροικοι των χρεών, είτε υπό τον τρόμο της ανεργίας και της κοινωνικής απαξίωσης και απομόνωσης που αυτή συχνά επιφέρει στο καπιταλισμό, οδηγούνται να δουλεύουν όλη μέρα με το στόμα κλειστό για να τα φέρουν ‘βόλτα’.

Επίσης ο κατάκοπος εργαζόμενος αλλά και ο άνεργος ή ο υποψήφιος άνεργος πχ. φοιτητής, για να ξεχάσουν τη φτώχεια και τη κατήφεια πρέπει να τους δώσει το καπιταλιστικό σύστημα διασκέδαση. Έτσι ένα πλήθος σκουπιδιών ξεπροβάλλει με τρομακτικό ρυθμό από την τηλεόραση κυρίως αλλά και από τα άλλα μέσα (διαδίκτυο, περιοδικά, ραδιόφωνο) έτσι ώστε οι σκλάβοι να ξεχάσουν τον πόνο τους. Δε νομίζω κανείς μετά από 10-12 ώρες δουλειάς να έχει κέφι να ανοίξει ένα βιβλίο να μελετήσει ή να διαβάσει ένα σοβαρό άρθρο για να προβληματιστεί. Τα πανεπιστήμια προσφέρουν κυρίως τεχνική γνώση του αντικειμένου ανάλογα με το επίπεδο του ιδρύματος και των σπουδών που βρίσκεται ο φοιτητής η οποία δε συνιστά παιδεία και βεβαίως είναι ακίνδυνη για το σύστημα. Ας δούμε τώρα πόσο μακρυά βρίσκονται οι στόχοι του καπιταλισμού από την εθνικιστική κοινότητα. Ο καπιταλισμός :

(1) Απειλεί την επιβίωση της φυλής καθώς με τη φτώχεια και την ανεργία: εμφανίζονται τραγικά χαμηλοί δείκτες γεννήσεων σε όλες τις φυλετικά ευρωπαϊκές χώρες, όπου οι γονείς δεν κάνουν παιδιά χωρίς προοπτική να τα μεγαλώσουν αξιοπρεπώς όπως οι αφρικανοί και οι ασιάτες. Επίσης απειλεί την ύπαρξη ζωτικού χώρου για τη φυλή με τη μετανάστευση και την επαπειλούμενη επιμειξία με αλλόφυλους.

(2) Για ποιά σωματική, ηθική και πνευματική ανέλιξη να μιλήσεις όταν όλοι οι δημόσιοι χώροι άθλησης είτε έχουν καταληφθεί από μετανάστες είτε σε αυτούς κινδυνεύει ο έφηβος να τον ληστεύσουν ή να τον δολοφονήσουν οι ξένοι. Οι δημόσιες βιβλιοθήκες είναι ελάχιστες και η δημόσια και ιδιωτική παιδεία ανύπαρκτη και το μόνο που παρέχεται είναι εκπαίδευση αφού αυτό χρειάζονται οι καταναλωτές. Επίσης ο διαθέσιμος χρόνος για αυτομόρφωση του εργαζόμενου είναι ανύπαρκτος αφού το σύστημα τον θέλει μόνο να παράγει για να μεγιστοποιεί τα κέρδη το κεφάλαιο. Τέλος η ηθική του καπιταλισμού κι αν απέχει έτη φωτός από την εθνικιστική ηθική αφού το μονο ‘ηθικό’ που προάγει είναι η αύξηση του ατομικού εισοδήματος με όλα τα μέσα: ρουφιανιά, γλύψιμο, χρηματισμός, σεξουαλικά ανταλλάγματα και λοιπές ...αρετές!

(3) Ένα ύπουλο και παραπλανητικό επιχείρημα είναι οτι σε οποιοδήποτε σύστημα ένα μικρό μέρος ανθρώπων θα σημειώσει τις απαιτούμενες επιδόσεις ώστε να διακριθεί και να λάμψει η πνευματική και σωματική ρώμη του έθνους. Αυτό είναι αλήθεια, μόνο που ο καπιταλισμός δεν δίνει σε όλους ίσες ευκαιρίες ώστε μέσα από τη γονιδιακή δεξαμενή να αναδειχθεί το άνθος του έθνους πρώτα ηθικά και έπειτα σε δεξιότητες, αλλά καταδικάζει τα πλέον ρωμαλέα άτομα του έθνους στον πάτο, επειδή δεν γεννιούνται με περιουσία και κρατά στην κορυφή τα διεφθαρμένα και πλούσια ανθρωπάκια που σπαταλούν τους πολύτιμους πόρους του έθνους σε εξευτελιστικές για το ανθρώπινο είδος διασκεδάσεις. Αυτό είναι ενάντια όχι μόνο σε κάθε ηθική αλλά είναι και ενάντια και στη βιολογική επιλογή των ευγενέστερων δια της άμιλας και δια της προσφοράς στη κοινότητα. (αυτό που λέμε στην εξελικτική βιολογία "τα καλά παιδιά τερματίζουν πρώτα" ή αλλιώς "η επιβίωση των ευγενέστερων" (Lewontin))

Αυτές είναι ελάχιστες από τις καταστρεπτικές συνέπειες του καπιταλισμού στην εθνική κοινότητα. Ακόμα και η κρατική οντότητα αυτή καθαυτή υπονομεύεται στον καπιταλισμό, αφού ούτε το πιο στοιχειώδες μακροοικονομικό εργαλείο, το δικαίωμα στην εκτύπωση χρήματος δε διαθέτει το κράτος, αντίθετα το παραχωρεί στους τραπεζίτες – τοκογλύφους οι οποίοι μετά το δανείζουν στο κράτος με ληστρικά επιτόκια εκβιάζοντάς το και επιβάλλοντας τους αντικοινωνικούς όρους τους. Η φυλετική κοινότητα λοιπόν μας οδηγεί στη δόμηση ενός κοινωνικού κράτους με κοινοτικό πνεύμα, όπου κάθε εργαζόμενος, είτε είναι εργάτης του σώματος, είτε είναι εργάτης του πνεύματος, είτε έμπορος, είτε ελεύθερος επαγγελματίας και ο κάθε επιχειρηματίας θα συμμετέχει στις θυσίες και στα οφέλη της κοινότητας το ίδιο αφού κατάρρευση της αραγούς δομής της κοινότητας στο δικό μας σύστημα θα σημαίνει αυτόματα και τη δική του καταστροφή. Για εμάς υπάρχουν μόνο οπλίτες στη φάλαγγα που λέγεται έθνος και όποιος δεν αισθάνεται υπηρέτης της κοινότητας δεν θα ανήκει σε αυτή. Οι άνθρωποι φεύγουν, η κοινότητα μένει και ανελίσσεται στο χρόνο.

(συνεχίζεται...)

Δεν υπάρχουν σχόλια: