Featured Posts

1/9/11

«Δώστε και εσείς πίσω τα ακίνητα των οθωμανικών ιδρυμάτων δηλώνει ο Νταβούτογλου...



... Ζητάει ανταπόδοση για την επιστροφή των ελληνικών περιουσιών

ΧΘΕΣ αναρτήσαμε την  κραυγή του Αξιωματικού που έγραφε για παγίδα  Ερντογάν και σήμερα δικαιώθηκε  !
Tην ικανοποίησή του για την απόφαση της Αγκυρας να επιστρέψει ακίνητα ιδρυμάτων της ελληνικής μειονότητας εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Την ίδια στιγμή πάντως η τουρκική πλευρά έθετε ουσιαστικά, με δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, θέμα αμοιβαιότητας με επιστροφή οθωμανικών ακινήτων που είναι στην Ελλάδα.


Η επικοινωνία των δύο Πρωθυπουργών ήταν τηλεφωνική και έγινε προχθές το βράδυ με πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου, ο οποίος εξέφρασε στον κ. Ερντογάν τις ευχές του για το τέλος του Ραμαζανιού, ενώ οι δύο άνδρες μεταξύ άλλων συζήτησαν και για τις διεθνείς εξελίξεις, ιδιαίτερα στη Λιβύη και στη Συρία - ζήτημα για το οποίο, επισημάνθηκε η ανάγκη εκδημοκρατισμού στις χώρες αυτές.


«αμοιβαιοτητα». Πάντως στην υπόθεση των ακινήτων που - αν υλοποιηθεί η σχετική απόφαση - επιστρέφονται στις μη μουσουλμανικές μειονότητες οι οποίες βρίσκονται στην Τουρκία, παρενέβη με δήλωσή του ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Οπως γράφει η εφημερίδα «Βατάν», ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είπε μεν ότι η επιστροφή των ακινήτων των ευαγών ιδρυμάτων είναι ιστορικό βήμα που δεν αποτελεί «χειρονομία καλής θέλησης προς τις μειονότητες» αλλά επιστροφή του δικαίου στους πολίτες μας, προχώρησε όμως ένα βήμα πιο κάτω εγείροντας, εμμέσως, θέμα αμοιβαιότητας: «Ελπίζουμε πως αυτά τα σημαντικά βήματα θα αποτελέσουν παράδειγμα και για τις άλλες χώρες. Θα αποτελούσε ωραίο παράδειγμα η επιστροφή των ακινήτων των ευαγών ιδρυμάτων που πέρασαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ειδικότερα στα Βαλκάνια με πρώτη την Ελλάδα, στους εκεί ομογενείς μας που είναι υπήκοοί τους»,


Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: