Featured Posts

6/9/11

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΙΛΑΝ Νο 2 του ΠΚΚ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ



Εφ. Νέτγκαζέτε 3-9-2011
Η πρώτη εμφάνιση του Καραγιλάν μετά από 21 μέρες
 Για πρώτη φορά εμφανίστηκε ο Νο 2 του ΠΚΚ μετά την φήμη που είχε κυκλοφορήσει στις 13 Αυγούστου πως ¨συνελήφθη¨.
Ο Καραγιλάν για τον οποίο είχε βγει φήμη ότι συνελήφθη από το Ιράν, φωτογραφήθηκε σε μια πλαγιά βουνού. Με βάση την είδηση του ANF η εικόνα του Καραγιλάν φάνηκε σε τηλεοπτικό μήνυμα που έστειλε στο 19ο Κουρδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ που γίνεται στην Κολωνία της Γερμανίας.
Ο Καραγιλάν στο μήνυμα του ανέφερε πως ¨Μπήκαμε σε μια νέα περίοδο. Τα κέρδη από αυτή την περίοδο θα καθορίσουνε το μέλλον του λαού μας. Επί 18 χρόνια η ηγεσία μας και το κίνημα μας καταβάλει προσπάθειες για την ανάπτυξη ειρηνικών δρόμων¨.
 ¨ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ¨
Ο Καραγιλάν ισχυρίστηκε πως παρουσίασε έγγραφα για δημοκρατική λύση και ότι οι ψήφοι που δόθηκαν στο κόμμα BDP δείχνουν πως οι πολίτες λένε ¨ναι¨ στο αίτημα για ¨Δημοκρατική αυτονομία¨. Ο Καραγιλάν χωρίς να αναφερθεί σε καμμία από τις επιθέσεις του ΠΚΚ ανέφερε πως τον πόλεμο τον προκάλεσε και τον έστησε το κόμμα ΑΚΠ.
Ο Κατραγιλάν ανέφερε τα εξής : ¨ Τώρα λένε πως με συνέλαβαν. Σε όλο τον ψεύτη τύπο λέω, να εδώ είμαι¨. Και απευθυνόμενος στον υπουργό προεδρίας Μπουλέντ Αρίντς είπε πως ¨ Και ο Μπουλέντ Αρίντς να ξέρει πως εμείς είμαστε εδώ και δεν μπορείτε να μας συλλάβετε. Συνεχώς κάναμε εκκλήσεις και αυτοί ανταπέδωσαν με τα όπλα. Το ΠΚΚ ζητά Αυτόνομο Κουρδιστάν¨.

TourkikaNea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: