Featured Posts

27/8/11

Πούτιν: «Οι ΗΠΑ είναι το παράσιτο της διεθνούς Οικονομίας!»



Με το μυαλό στη βεβαρημένη παγκόσμια οικονομία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θεωρεί την Αμερική «παρασιτικό» οργανισμό που δυσχεραίνει την υπάρχουσα κατάσταση. «Οι ΗΠΑ ζουν με “λευκές επιταγές”, μεταφέροντας το εγχώριο πρόβλημά τους στις οικονομίες του κόσμου, έχοντας, κατά μία έννοια, συμπεριφορά παράσιτου στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα και στο μονοπώλιο του ίδιου του δολαρίου», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνέδριο νέων, δίνοντας έτσι μία απάντηση σε ερωτήσεις σχετικά με την πιθανότητα αμερικανικής ύφεσης.
Για την κυβέρνησή του, το χρέος αυτό της υπερδύναμης στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι και η πιο ασφαλής επένδυση. Ειδικά κατά την παρούσα συγκυρία, η Ρωσία εμμένει στην απόφασή της για αγορά αμερικανικών ομολόγων, πιστεύοντας ακράδαντα ότι, έτσι κρατά «στο χέρι» την αντίπαλό της και ταυτόχρονα διασφαλίζει ένα υγιές μέλλον για τη δική της οικονομία μέσα στην γενικότερη περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Επισημαίνεται ότι οι πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσία στο εξωτερικό φθάνουν το 64%, ενώ αυτές των μεταλλευμάτων το 15%, το δε μεγαλύτερο μέρος των εσόδων αυτών είναι σε δολάρια. Και η οικονομία δεν είναι το μόνο πεδίο που δημιουργείται κλίμα ψυχροπολεμικό.
Η Μόσχα αντιτίθεται ανοιχτά στις εκκλήσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ για παραίτηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, και διατυμπανίζει ότι ο πρόεδρος της Συρίας χρειάζεται χρόνο προκειμένου να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. Η υπερδύναμη Ρωσία, σύμμαχος επί μακρόν της Συρίας και προμηθευτής οπλικών συστημάτων της Δαμασκού, ζητεί τη μη-ανάμιξη, ενώ καλεί σε εσωτερικό πολιτικό διάλογο από την αρχή της εξέγερσης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ: Εβδομαδιαία εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αρ. φύλλου 736

Δεν υπάρχουν σχόλια: