Featured Posts

27/8/11

Τηλεόραση: ένα ισχυρό όπλο στα χέρια των εχθρών



Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει ότι το σχολείο είναι η μικρογραφία της κοινωνίας. Τα πανεπιστήμια, αλλά ακόμη και οι σύλλογοι οι αθλητικοί, οι πολιτιστικοί, εκπροσωπούν σημαντικά μέρη της κοινωνίας μας. Όμως, κάποιοι θέλουν να ταυτίσουν την τηλεόραση και τον κόσμο της ως μια άμεση απεικόνιση της κοινωνίας. Μέγα λάθος! Η τηλεόραση και τα όσα εξελίσσονται σ' αυτήν ουδεμία σχέση έχουν με την κοινωνία στην οποία ζούμε. Η τηλεόραση προβάλλει την κοινωνία όπως θέλουν να την χτίσουν στο κράτος. Συνεπώς, η τηλεόραση αποτελεί μικρογραφία του συστήματος, αν όχι το ίδιο το σύστημα.

Από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς με τα όσα προβάλλει το αναθεματισμένο αυτό κουτί. Ξεκινώντας από τις πρωινές εκπομπές που κατέχουν πέντε-έξι άτομα και που χαϊδεύουν και αποκοιμίζουν τον κόσμο δίνοντάς τους κάλπικες υποσχέσεις, παρηγοριές και παροτρύνσεις για να παλέψουν και να κερδίσουν μία θέση για το ΙΚΑ...Ρίχνουν και κανά αναθεματισμό στο κράτος. Τσαντίζονται και λίγο με τους καλεσμένους για το θεαθήναι γιατί φίλοι είναι όλοι μεταξύ τους...Μιλούν με φτωχούς συνταξιούχους αυτοί που βγάζουν χιλιάδες ευρώ την εβδομάδα και πιάνουν μετά την κουβέντα στο πάνελ τους σα σε καφενείο που δε βγάζεις όμως νόημα ή κάποιο συμπέρασμα. Ακούραστοι συνεχίζουν έτσι κάθε μέρα...Πέντε-έξι πιόνια που οι ηλικιωμένοι τους έχουν αναγάγει σε “εθνικούς ήρωες” τη στιγμή που η Ελλάδα περνάει μία από τις χειρότερες στιγμές της, αυτοί να τριγυρνάνε με αμάξια πολλών χιλιάδων ευρώ και να αρνούνται την παραμικρή μείωση των παχουλών μισθών τους.
Οι παππούδες λοιπόν και οι γιαγιάδες, έχουν βρει τους σωτήρες τους και ας μην έχουν να δώσουν ούτε πέντε ευρώ χαρτζιλίκι στο εγγόνι τους. Ας συνεχίσουμε στη μεσημεριανή ζώνη...Πώς να χαρακτηρίσει κανείς τη σαπίλα, τη βρωμιά και την ξεφτίλα αυτής της ζώνης; “Εκπληκτικές” προσωπικότητες που αν δεν υπήρχε η τηλεόραση θα δούλευαν μάλλον σε κάποιο οίκο ανοχής ή αλλιώς θα κυνηγούσαν πλούσιους άντρες για να ζήσουν αξιοπρεπώς. Γυναίκες που αποτελούν την ντροπή του γυναικείου φύλου. Πλαισιωμένες από αρκετούς κίναιδους προσπαθούν να επιβάλλουν το δικό τους τρόπο ζωής και σκέψης: αυτόν που όσο πιο κοντή είναι η φούστα και όσο περισσότερο στήθος φαίνεται, τόσο πιο μεγάλη αξία έχουν. Αυτές λοιπόν οι “εκλεχτές προσωπικότητες” μας υποδεικνύουν πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε έχοντας αναγάγει το κουτσομπολιό και την κατινιά σε εθνικό άθλημα.

Υπνωτισμένη λοιπόν, η Ελληνίδα, αφήνει τα παιδιά της να παρακολουθούν τηλεόραση και εκπομπές που δίνουν συμβουλές για μαύρισμα, για δίαιτες με ή χωρίς πρωτεΐνες, ποιος-ποια χώρισε, ποιος τα 'χει με ποιον/ποια αντί να τα προετοιμάζει και να τα εφοδιάζει για τις μάχες που θα έχει να δώσει μεγαλώνοντας, όχι στον ψεύτικο κόσμο της τηλεόρασης, αλλά στον πραγματικό κόσμο...Και έχουν όλες αυτές οι πλούσιες “κυρίες”, έχοντας ένας Θεός ξέρει από πόσα κρεβάτια περάσει για να 'χουν τα λούσα τους, άποψη επί παντός επιστητού. Μας περιγελούν μπρος στα μάτια μας τη στιγμή που κοτσομπολεύουν για το ποια/ποιος φόρεσε τα πιο ακριβά ρούχα στην τάδε ή δείνα δεξίωση τη στιγμή που όλοι εμείς παλεύουμε για ένα πιάτο φαΐ.

Αντί λοιπόν, αυτό να μας εξοργίζει και να μας κάνει να επαναστατούμε εναντίον τους, αποβλακωμένοι συμφωνούμε ή διαφωνούμε μαζί τους. ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ! Υποταγμένες οι Ελληνίδες μάνες και νοικοκυρές σε κάτι ξετσίπωτες που έχουν και την απαίτηση να τους μιλάν στον πληθυντικό. Ακολούθως, οι “σοφοί” σχεδιαστές-αρχιτέκτονες των τηλεοπτικών προγραμμάτων φροντίζουν να σκοτώνουν την ώρα των λαϊκών ανθρώπων με ανούσιες σειρές ή με τα πρόσφατα προσβλητικά τουρκικά σήριαλ.

Τέλος, οι ειδήσεις. Εκεί σοβαρεύει το πράγμα. Σοβαρό ύφος (εκτός από τις ειδήσεις ενός καναλιού) και ρητορείες από πιστούς υπηρέτες του συστήματος: καναλαρχών, κομμάτων, κυβερνήσεων. Γλύφτες κοινώς. Το πλέον μαζικό μέσο παραπληροφόρησης...Ξύλινη πολιτική γλώσσα, αλλά παρά τα ψέμματα που τον έχουν ποτίσει, ο ελληνικός λαός συνεχίζει να τους παρακολουθεί με ενδιαφέρον. Απλά και μόνο γιατί φοράν κοστούμι και γραβάτα...Αυτοί όμως είναι που μας έφεραν σ' αυτή τη δεινή θέση. Να απειλείται η εθνική μας κυριαρχία. Οι Τούρκοι να κατέχουν το 40% της Κύπρου. Οι Σκοπιανοί να χρησιμοποιούν το Μέγα Αλέξανδρο ως ήρωά τους. Να υπάρχουν πάνω από δύο εκατομμύρια ξένοι μες στην Ελλάδα και η οικονομία να καταρρέει. Όμως, δεν πρέπει να μας αφορούν αυτά. Πρέπει να μας αφορούν οι stars, τα ρούχα, τα κλαμπ και να καθοδηγούμαστε από τις αυθεντίες των ειδήσεων που αμείβονται πολλές χιλιάδες ευρώ προκειμένου να παρουσιάζουν την αλήθεια των χρηματοδοτών τους...

Ζωή χωρίς νόημα. Νέοι χωρίς Ιδανικά και εθνική συνείδηση. Κράτος και Παρακράτος...Ποιος Λεωνίδας...ποιος Κολοκοτρώνης...Όσο όμως ο ελληνικός λαός κοιμάται μπρος στις γυάλινες οθόνες ή οθόνες υγρών κρυστάλλων πια και η ελληνική νεολαία θα βρίσκεται υπό την ομηρία των ξένων και θα αργοπεθαίνει από τις μάστιγες της απάθειας, της αδράνεις, του life style και των ναρκωτικών και των άλλων λωτών της εποχής μας, κάποιοι θα βρίσκονται στις επάλξεις.

Κάποιοι θα παλέψουν ως δίδαξαν οι πρόγονοί μας. Κάποιοι έχουν ορκιστεί εκδίκηση...για όσους έσπειραν τον όλεθρο, το θάνατο και τα τόσα δεινά στο Λαό μας....Κάποιοι ορκισμένοι ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: