Featured Posts

24/8/11

Αν οι σημαίες ήταν μαχαίρια




Αυτό που θέλουμε να πούμε θα το πούμε με μια υπόθεση, και μετά ο καθένας θα βγάλει τα συμπεράσματα που μπορεί να εξάγει ο νους του. Μην νομίσετε άλλα πράγματα με τον τίτλο. Λέμε ότι ο επαναστατικός μας αγώνας είναι παραδείγματος χάριν μια προσπάθεια ώστε να τρώει ο κόσμος την δική μας σωστή τροφή. Έτσι λοιπόν ως μάγειρες, ερασιτέχνες ή μη, προσπαθούμε να στήσουμε τον δικό μας χώρο ώστε να πετύχουμε τον σκοπό; Τι κάνουμε λοιπόν; Καταρχάς, όλος ο κόσμος έως τώρα τρέφεται από αλλού επειδή από κάπου πρέπει να τρέφεται για να ζήσει. Η μορφή διατροφής έχει αλλάξει σε σχέση με παλιά. Κυρίως ταχυφαγεία, μεταλλαγμένη τροφή, τρόποι μαγειρέματος που υποβαθμίζουν την ποιότητα του φαγητού. Επίσης, υπάρχουν και μερικά γραφικά εστιατόρια που ταΐζουν λίγους επειδή οι τελευταίοι είτε έχουν συνηθίσει να πηγαίνουν εκεί είτε έχουν κάποια λόξα.
Οι μεγάλες αλυσίδες ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Ωστόσο, υπάρχει η αίσθηση ότι απλά διαχειρίζονται τον πληθυσμό και το μόνο που τις νοιάζει είναι να τον κρατήσουν σε αυτή την συνήθεια. Τα μικρά μαγαζιά, επιμένουν ότι φταίνε τα μεγάλα και το μόνο που κάνουν είναι να κρίνουν ωστόσο αυτά δεν πείθουν με το δικό τους προϊόν διότι είναι αποκρουστικά.

Ερχόμαστε στην δική μας προσπάθεια. Γνωρίζουμε καταρχάς τι τύπου φαγητό θέλουμε να παρέχουμε στον κόσμο ωστόσο, είτε επειδή είμαστε νέοι, είτε επειδή δεν έχουμε τον απόλυτο χρόνο και πόρους ώστε να εκπαιδευτούμε, δεν γνωρίζουμε να μαγειρεύουμε. Επίσης, θεωρείται φυσικό ότι θέλουμε να διαδώσουμε την συγκεκριμένη διατροφή όχι για να πλουτίσουμε αλλά για να γίνει ο κόσμος καλύτερος. Κι όλα αυτά, την στιγμή που οι μεγάλες αλυσίδες fast food έχουν πείσει με την προπαγάνδα τους ότι η συγκεκριμένη διατροφή που εμείς αντιπροσωπεύουμε, είναι άκρως κακή και κυρίως, την στιγμή που ο κόσμος έχει πνιγεί στην συνήθεια και στην ανάγκη του χάμπουργκερ και της κόκα κόλα. Και μάλιστα, υπάρχουν και κάτι επιτήδειοι και αρρωστημένα μυαλά, που φωνάζουν ότι φτιάχνουν αυτοί σωστά την διατροφή που εμείς αγαπάμε, και βολεύουν τις μεγάλες αλυσίδες fast food που τους επιχορηγούν για να συνεχίζουν το έργο τους και να απογοητεύουν τον αληθινό κόσμο που βλέπει ότι δεν είναι αυτό που περίμεναν.

Οπότε εμείς οι λίγοι και αποφασισμένοι, κάνουμε τα παρακάτω:

- Ψάχνουμε τον σκοπό. Ορίζουμε ως κανόνα ότι μας νοιάζει η σωστή διατροφή κι όχι το κέρδος. Έτσι λοιπόν αποκλείουμε οποιονδήποτε ιδιοτελή προσπαθεί να αλλοιώσει την φιλοσοφία μας.
- Εκπαιδευόμαστε. Μαθαίνουμε αυτό που κάνουμε, πώς να το κάνουμε. Δεν είμαστε μόνο λόγια αλλά προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο.
- Ποιότητα. Δεν έχουμε λεφτά για διαφημιστικές καμπάνιες, ούτε για νοίκια σε κεντρικές οδούς. Είμαστε ένα συνοικιακό φτωχό και μικρό υπόγειο και ελπίζουμε ότι θα γοητεύσουμε τον κόσμο και με τον καιρό θα έρχονται περισσότεροι, χωρίς να φεύγουν.
- Όχι στα σάπια κρέατα (πόσο μάλλον όταν είναι από το 1930!). Το μόνο που διατηρείται τόσο καιρό είναι λίγες καλές συνταγές που είναι απαραίτητες. Και το πνεύμα της τότε υγιεινής διατροφής βεβαίως.
- Ψάχνουμε συνέχεια για το καλύτερο και δεν μένουμε στα ίδια. Υπάρχει πάντα συνταγή που είναι καλύτερη από την προηγούμενη.
- Δεν έχουμε γραφείο διευθυντή. Ο καθένας εργάζεται σκληρά στον τομέα του και συνεργάζεται οικιοθελώς με τους υπόλοιπους, με μεράκι και αγάπη.
- Παράγουμε. Αφού οι προμηθευτές είναι ρουφιάνοι των μεγάλων αλυσίδων αλλά και τα προϊόντα είναι μεταλλαγμένα, δημιουργούμε εγκαταστάσεις σωστής παραγωγής.
- Δεν συμμετέχουμε σε δημόσιους διαγωνισμούς και δεν περιμένουμε την αναγνώριση από αυτά τα τεχνάσματα ούτε τα δώρα του συστήματος, διότι όλα αυτά είναι όπλα για να εξυπηρετούν το ίδιο το σύστημα των μεγάλων συμφερόντων.
- Φερόμαστε έξυπνα. Καλή η ποιότητα, η δουλειά και η ανιδιοτέλεια αλλά χρειάζεται επιβίωση και εξέλιξη. Κάνουμε καλή διαχείριση και προγραμματισμό και προσέχουμε μην αποτύχουμε και μην έχουμε ζημιές.
- Αμυνόμαστε. Τα μεγάλα εστιατόρια προσπαθούν να πειράξουν τα φαγητά μας και διαδίδουν ότι είναι χαλασμένα. Έχουμε προβλέψει όλα τα σενάρια και κάθε τρόπο αντιμετώπισης.
- Αντεπιτιθέμαστε. Κάνουμε καμπάνια και εξηγούμε τους λόγους που κάποιος δεν πρέπει να τρώει στα fast food.
- Ταΐζουμε τους φτωχούς. Όχι για να μας δείξει η τηλεόραση αλλά γιατί πρέπει.

Πάρτε τώρα όλα αυτά τα δεδομένα και βάλτε τα στον κοινωνικό αγώνα μας και θα καταλάβετε.

Η συνταγή της επανάστασης
Φ.Ψ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: