Featured Posts

19/8/11

ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ: Βρήκαν στην παραλία του Τολού μήνυμα του Κολοκοτρώνη σε μπουκάλι στη θάλασσα;






Βουίζε ο τόπος στις αρχές Ιουλίου στο γραφικό Τολό ότι ψαράς βρήκε στην θάλασσα
ανάμεσα στο νησάκι Ρόμβη και την κεντρική παραλία του χωριού ένα παμπάλαιο γυάλινο μπουκάλι και ανοίγοντάς το στη στεριά μπροστά σε ντόποιους, αντίκρυσε εντός της φθαρμένης φιάλης ένα μήνυμα που υπογράφονταν με τον γραφικό χαρακτήρα του αρχηγού της επανάστασης του 21 αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη! (Βλέπετε κάτω ένα όντως αυθεντικό χειρόγραφου του Γέρου του Μοριά)
Η φήμη έχει πάρει διαστάσεις καθώς ένας από τους υποτιθέμενους αυτόπτες μάρτυρες κυκλοφορει στίς καφετέριες της περιοχής δείχνοντας σχετικές φωτογραφίες μέσα από το κινητό του από την ιστορία. Όσο για το περιεχόμενο του υποτιθέμενου μηνύματος , λέγεται ότι είναι μια ευχή του Κολοκοτρώνη για ελευθερία της Ελλάδος τα χρόνια που ζούσε στη Ζάκυνθο υπηρετώντας ως αξιωματικός στο ελληνικό σύνταγμα του Αγγλικού στρατού (περίπου στο 1810). Πραγματικά ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ.
 Το Blog.gr δημοσιεύει το θέμα με επιφύλαξη καθώς  (αν μπούμε στην λογική της ιστορίας) είναι σχεδόν αδύνατον να διασώθηκε για 200 χρόνια ένα μπουκάλι με μήνυμα εντός. Και κυρίως τονίζουμε ότι πρόκειται για ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ.  
Παρόλα αυτά στο Τολό κυκλοφορεί η φήμη όπως μας μετέφερε και ο κ Π.Κ με τον οποίο επικοινωνήσαμε και μας είπε ότι το άκουσε σε τουλάχιστον τρία ψητοπωλεία που επισκέφτηκε λόγω της δουλειάς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: