Featured Posts

17/7/11

Εκλογές μετά το δημοψήφισμα



Εκλογές μετά το δημοψήφισμα
Στο Μέγαρο Μαξίμου «σταυρώνουν» τα δάχτυλά τους, αναμένοντας ότι η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συγκάλεσε ο Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ για την προσεχή Πέμπτη, δεν θα αποδεχθεί κατώτερη των περιστάσεων, αλλά θα δώσει «μόνιμη λύση» στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ελλάδας, που δεν απέχει και πολύ από το να εξελιχτεί σε… γάγγραινα για το σύνολο της ευρωζώνης.
Στο ενδιάμεσο ωστόσο, το πρωθυπουργικό επιτελείο επεξεργάζεται τη δική του «μόνιμη λύση», για την αντιμετώπιση του δομικού πολιτικού προβλήματος το οποίο φαίνεται να έχει μπροστά του το ΠΑΣΟΚ, και που καταγράφεται πλέον σε όλες τις δημοσκοπήσεις, με τη Νέα Δημοκρατία να έχει αποκτήσει σημαντικό και διευρυνόμενο προβάδισμα.
Το στρατηγικό σχέδιο ανάκαμψης της Κυβέρνησης, περιλαμβάνει τέσσερις παραμέτρους: Την οριστικοποίηση της νέας παροχής βοήθειας στην Ελλάδα, ώστε να αντιμετωπιστεί περισσότερο αποτελεσματικά το πρόβλημα χρέους.
Την πραγματοποίηση Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ, με την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη, όπου θα συζητηθεί το μέλλον του Κινήματος, και πως μπορεί αυτό να εκφραστεί καλύτερα από το υπάρχον πολιτικό δυναμικό. Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις αρχές Οκτωβρίου, με στόχο την εκτόνωση της «Αγανάκτησης» των πολιτών, και την προσπάθεια να εμφανιστεί ο Γιώργος Παπανδρέου ως ο ηγέτης της μεγάλης θεσμικής μεταρρύθμισης της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας.
Και, τέλος, τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, προς τα τέλη Οκτωβρίου, εφόσον η πολιτική συγκυρία επιτρέπει στο ΠΑΣΟΚ να προσδοκά βάσιμα ότι θα ανατρέψει τα σημερινά δεδομένα, και θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις τη νίκη.
Νικόλαος-Κυριάκος Ζωντανός
ΠΗΓΗ: statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: