Featured Posts

26/7/11

Τρεις ημέρες γεμάτες Εθνικισμό



Πλήρες το Σαββατοκύριακο(15-17 Ιουλίου) για τα μέλη του Μετώπου Νεολαίας. Όπως θα γνωρίζετε είχαμε την κατασκήνωση μας από την Παρασκευή ως την Κυριακή ενώ το ίδιο βράδυ, πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα, την Τελετή των Θερμοπυλών.
Ποιο είναι όμως το πραγματικό κέρδος για εμάς από αυτές τις τρεις μέρες; Η κατασκήνωση δεν έγινε μόνο για λόγους ψυχαγωγίας. Χωρίς να παραβλέπω το πόσο σημαντική είναι η ψυχαγωγία, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, το μεγάλο κέρδος νομίζω πως είναι το δέσιμο που αποκτάμε σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Μόνο περνώντας μέρες με τους συναγωνιστές σου μπορείς να καταλάβεις πραγματικά ποιος είναι ο άνθρωπος που στέκεται δίπλα σου, ποια είναι τα πλεονεκτήματα του και ποια τα μειονεκτήματα, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιηθούμε όλοι ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε όσα περισσότερα μπορούμε στον δύσκολο αγώνα που δίνουμε και θα δίνουμε καθημερινά μέχρι την Νίκη.
Δεν είναι εύκολες οι εποχές που έρχονται και ο δεσμός μεταξύ μας- όπως επίσης και με όσους ακολουθήσουν τον Αγώνα μας- θα είναι δομικό στοιχείο της επιτυχίας.
Όσον αφορά την τελετή των Θερμοπυλών, όσοι από εσάς βρεθήκατε στον ιερό εκείνο χώρο την Κυριακή θα διαπιστώσατε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν είναι σαν καμία άλλη της Χρυσής Αυγής. Δεν έχει την μαζικότητα και τον παλμό της πορείας των Ιμίων, δεν νιώθεις την οργή που ξεχειλίζει στις συγκεντρώσεις στον Άγιο Παντελεήμονα και στις “κατεχόμενες” συνοικίες της Αθήνας. Όμως, το δέος που νοιώθει οποιοσδήποτε την στιγμή που φθάνει εκεί, στο έδαφος που γράφτηκε η λαμπρότερη σελίδα της Ελληνικής Ιστορίας, δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα. Δεν έχει να κάνει με τα εγκόσμια, με τα πολλά και δυσβάσταχτα προβλήματα της ελληνικής πραγματικότητας.
Το χώμα αυτό έχει κάτι μαγικό και αυτό το κάτι παραμένει αναλλοίωτο εδώ και δυόμισι χιλιάδες χρόνια. Μόνο διδάγματα μπορεί να μας δώσει η μνήμη αυτών των ηρώων, καθώς και το πρότυπο στα χνάρια του οποίου πρέπει να βαδίσουμε για να επιτύχουμε τον σκοπό μας. Όμως μην ξεχνάτε ποτέ ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι ούτε εκδρομικός σύλλογος, ούτε ένωση βετεράνων. Όλα όσα γίνονται έχουν ένα πολύ συγκεκριμένο σκοπό. Όλες οι εκδηλώσεις και οι δράσεις μας, όλες οι πορείες και οι συγκεντρώσεις αποσκοπούν σε ένα και μόνο πράγμα: Στην αφύπνιση του λαού μας, ενός λαού σκλαβωμένου και μάλιστα στην χειρότερη μορφή σκλαβιάς.
Σήμερα ο εχθρός δεν είναι ξεκάθαρος σε όλους. Σήμερα ο εχθρός παρουσιάζεται ως σωτήρας και οι αξιωματούχοι του δεν μιλάνε μια βάρβαρη ξένη γλώσσα αλλά την γλώσσα των πατέρων μας, έστω και με αγγλική προφορά. Αφύπνιση του έθνους λοιπόν και προετοιμασία για το τελικό χτύπημα που θα διαλύσει το σύστημα τους. Αυτός είναι ο σκοπός μας.

Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: