Featured Posts

22/7/11

Ερντογάν: "Κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει ενεργειακά την Τουρκία στην Αν.Μεσόγειο"


Με τον αέρα του νικητή των πρόσφατων εκλογών,Image αλλά και με την οικονομική και στρατιωτική ισχύ που η χώρα του διαθέτει, ο Τούρκος πρωθυπουργός αποκαλύπτει πια το αληθινό του πρόσωπο και την εξωτερική πολιτική, η οποία σίγουρα δεν χαρακτηρίζεται από θετικές για την Ελλάδα και τα ελληνικά συμφέροντα τοποθετήσεις.


Πιο ειδικά κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Κύπρο ο Τούρκος πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι τίποτα δεν θα γίνει στην Αν Μεσόγειο αναφορικά με την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων της περιοχής χωρίς την γνώμη και την ικανοποίηση των συμφερόντων της Τουρκίας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Ερντογάν «κάποιες πλευρές έχουν συγκεκριμένες προσδοκίες στο θέμα αυτό, αλλά αυτές οι προσδοκίες δεν θα υλοποιηθούν στην Ανατολική Μεσόγειο παραβλέποντας την παρουσία της Τουρκίας. Κανένας δεν μπορεί να κάνει τέτοια βήματα που αποκλείουν την Τουρκία και την "ΤΔΒΚ" στην περιοχή».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία όλων των κρατών στη Μεσόγειο όσον αφορά τις «απαγορευμένες οικονομικές ζώνες», οι οποίες θα πρέπει να αποφεύγονται εφόσον δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: