Featured Posts

18/7/11

Σχετικά με την υγεία.



Έχοντας ως πλατφόρμα εργασίας, την εργαλειακή μεθοδολογία, εντοπίζοντας ταυτόχρονα ως πραγματικότητα την πολεμική υφή της ζωής μας, οφείλουμε να προσδιορίσουμε την υγεία μας, πνευματική και σωματική, ως ουσιαστικό μέσο συντήρησης μας στο πολεμικό πεδίο της καθημερινότητας. Η σωματική υγεία μας και η πνευματική μας ισορροπία θα αποτελέσουν σημαντικά όπλα στον ιδεολογικό και πολιτικό μας αγώνα, καθώς και στην ειλικρινή και ουσιαστική βίωση της ζωής μας, επιτυγχάνοντας την ουσιαστική απόλαυση της.
Ενεργώντας πραγματικά ιδεολογικά και με ουσιαστική εφαρμογή των Ιδεών μας, στο ατομικό και συλλογικό μας επίπεδο, είναι σημαντικό να παλέψουμε με όλα όσα πλήττουν την υγεία μας. Αρχίζοντας από την σωματική μας υγεία ρίχνουμε μεγάλος μέρος της προσπάθειας μας στην ατομική υγιεινή και την καθαριότητα. Αντικείμενα που ξεχωρίζουν το άτομο εντός ενός συνόλου αλλά και σαφέστατα, προφυλασσόμαστε από μολύνσεις και ασθένειες που μας εμποδίσουν έμμεσα ή/και άμεσα από το να απολαύσουμε την καθημερινότητα μας, να επιτύχουμε στόχους που επιθυμούμε και φυσικά να μετέχουμε ενεργητικά στην πολιτική δράση. Προσέχουμε πάντοτε να έχουμε καθαρά χέρια, να βρισκόμαστε σε καθαρό χώρο εργασίας, να ακουμπάμε αντικείμενα σε καθαρές επιφάνειες και όλα εκείνα που γνωρίζουμε ως προφυλάξεις. Σε καιρούς και κοινωνίες που ωθούν τα άτομα στο να πιέζουν τους εαυτούς τους σε αντικείμενα και εργασίες που δεν επιθυμούν, οι άνθρωποι τείνουν να δώσουν λιγότερη ή υπέρμετρη έμφαση στην ατομική υγεία. Αυτό οδηγεί είτε σε ασθένειες και μολύνσεις, είτε σε ψυχολογικές παρεκτροπές και αυξημένο άγχος. Η σπουδαιότητα αυτών και η εφαρμογή τους, αποτελεί όπως είναι λογικό και ένδειξη πολιτιστικού επιπέδου.
Στην εποχή μας η διατροφή μας και η κατανάλωση υγρών και ανούσιων ουσιών (Red Bullκλπ), οδηγούν σε διαταραχές της υγείας μας και διογκώνουν μικροπροβλήματα τα οποία ίσως είχαμε. Η κατανάλωση τροφής από μέρους μας θα πρέπει να είναι υπερβολικά προσεκτική. Τα βιολογικά προϊόντα θα πρέπει να είναι η βασική πηγή λήψης τροφής. Μικρά γεύματα, ποικιλία σε υδατάνθρακα, πρωτεΐνη και λίπη καθώς και πόση ικανοποιητικής ποσότητας νερού, θα πρέπει να αποτελέσουν για εμάς το καθημερινό πρόγραμμα. Η απόκτηση ενός υγιούς και ανθεκτικού οργανισμού, είναι ουσιαστικότατο ζήτημα για έναν εθνικιστή. Η κατανάλωση έτοιμων φαγητών, προπαρασκευασμένων γευμάτων, τροφών με χημικά συστατικά, καθώς και αντίστοιχων ροφημάτων, πρέπει να αποφεύγονται. Μερικές εξετάσεις από ιατρούς μπορούν να μας ενημερώσουν για την πιθανή έλλειψη αμινοξέων, βιταμινών κλπ, που ίσως απουσιάζουν από τον οργανισμό μας. Τις ελλείψεις αυτές μπορούμε να τις εξαλείψουμε προμηθευόμενοι συμπληρώματα από ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ και ΟΧΙ τα διάφορα σκευάσματα σε καταστήματα αθλητικών ειδών. Η ορθή κατανάλωση τροφών και ροφημάτων, επίσης θα μας βοηθήσει και οικονομικά.
Η κατανάλωση αλκοόλ πρέπει να προσεκτική και τα αλκοολούχα ποτά που καταναλώνουμε θα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας και ελεγμένα. Παν μέτρον άριστον και ως εκ τούτου οφείλουμε να προσέχουμε με την χρήση τους, τόσο για την υγεία μας όσο και για την αξιοπρέπεια μας.
Η άσκηση αποτελεί νευραλγικής σημασίας πράξη, όχι μόνο για την απόκτηση ενός δυνατού και καλαίσθητου σώματος, αλλά και για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και την πνευματική ισορροπία. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως τα άτομα που έχουν αρκετές ώρες άσκησης στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα τους, μπορούν να ελέγξουν την πνευματική τους ισορροπία καλύτερα από τους μη ασκούμενους. Ένα ωραίο κορμί αποτελεί για το άλλο φύλο πάντοτε παράμετρο αξιολόγησης και πόθου. Το παραπάνω αποτελεί και πλεύση του ατόμου με τους Φυσικούς νόμους. Το δυνατό και ανθεκτικό σώμα, μπορεί να αποτελέσει φοβερή μηχανή υπό διάφορες συνθήκες. Στην κοινωνία μας , όπου το άτομα παροτρύνονται διαρκώς στη κατανάλωση τροφών ευτελούς ποιότητας και στην διαβίωση εντός μολυσμένων συνθηκών, ένα δυνατό και υγιές σώμα, μπορεί να βοηθήσει το άτομο να αποδώσει τα πολλαπλάσια σε σχέση με τους υπολοίπους.
Η πνευματική μας υγεία, η οποία βρίσκεται υπό μιας φρικαλέας επίθεσης στο σύγχρονο κόσμο, είναι το τελευταίο μας κάστρο. Η αποβολή του άγχους και των συναισθημάτων που μας προκαλεί ο καπιταλιστικός κόσμος, είναι υψίστης σημασίας. Το άτομο, ο εθνικιστής, πρέπει να μετατραπεί σε ένα απόλυτα ισορροπημένο όν και πρέπει να αποκτήσει τέτοιες ψυχικές και πνευματικές δυνάμεις, ώστε να αποδώσει στην ζωή του, αποτελώντας για τους υπόλοιπους παράδειγμα προς μίμηση και θαυμασμό.
Τα ως άνω, αποτελούν κατά την άποψη μου ουσιαστικότατα ιδεολογικά ζητήματα και αντικείμενα τα οποία οφείλουμε να αναπτύξουμε εις βάθος, τόσο ως εθνικιστές όσο και άνθρωποι. Οι προσεγγίσεις του ζητήματος της υγείας, ίσως έχουν διαφορετικές οπτικές και πιθανόν να υπάρχουν διαφορές σε επιμέρους ζητήματα. Η βασική και θεμελιώδης αρχή, θα πρέπει να είναι η διαφύλαξη της υγείας μας, μιας και αποτελεί ουσιαστική προϋπόθεση για να μείνουμε κοντά στην Φύση, κοντά στην ζωή και να αποδώσουμε τα μέγιστα στον ιδεολογικό μας αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: