Featured Posts

11/6/11

Σε κυβερνοπόλεμο η Τουρκία με την κορυφαία διεθνή ομάδα χάκερ

Τις τελευταίες 48 ώρες τουρκικές ιστοσελίδες έχουν δεχθεί μαζικές επιθέσεις από την ομάδα Anonymous. Αιτία οι περιορισμοί που θέλει να επιβάλει στο Ιντερνετ η τουρκική κυβέρνηση.
Συναγερμός στην Αγκυρα για την ασφάλεια της εκλογικής διαδικασίας.


Σε... εμπόλεμη κατάσταση με τη διεθνή ομάδα "αναρχοαυτόνομων" χάκερ Anonymous προσέρχεται...
μεθαύριο στις κάλπες η Τουρκία, που αντιμετωπίζει ήδη το ογκούμενο προσφυγικό κύμα από τη Συρία.

Επιπλέον, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό) προκάλεσε πολιτική κρίση, ανακοινώνοντας ότι θα προσφύγει σήμερα στο Συνταγματικό Δικαστήριο κατά της δημιουργίας έξι νέων υπουργείων (Ευρωπαϊκής Ενωσης, Ανάπτυξης κ.ά.), τα οποία δημιούργησε η ισλαμική κυβέρνηση με προχθεσινό διάταγμα, ανοίγοντας την πόρτα σε 120.000 "ρουσφετολογικές" προσλήψεις στο Δημόσιο.

Μολονότι οι Anonymous αρνήθηκαν ότι θα παρακωλύσουν την εκλογική διαδικασία της Κυριακής, ο ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας, Χουζεϊφέ Ονάλ, δήλωσε ότι περιμένει επίθεση και στην ιστοσελίδα του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου στις 12 Ιουνίου, που θα μπορούσε να "τρελάνει" τη ροή των αποτελεσμάτων. Για τον σκοπό αυτόν το τουρκικό κράτος έχει ρίξει στην "αντεπίθεση" χιλιάδες χάκερ, στην προσπάθεια να καταστρέψουν τις "βάσεις επίθεσης" των Anonymous.


Ηδη τις τελευταίες 48 ώρες οι Anonymous επιτέθηκαν με 90.000 "κομπιούτερ-ζόμπι" στην ιστοσελίδα του κεντρικού δελτίου της κρατικής τηλεόρασης και σε άλλα τουρκικά σάιτ. Από τις 6 χθες το απόγευμα άρχισαν να χτυπούν την Τουρκική Υπηρεσία Τηλεπικοινωνιών, νεκρώνοντας την ιστοσελίδα της για τουλάχιστον ένα μισάωρο, το τουρκικό ΙΚΑ, τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, ακόμη και την ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού!

Ολα αυτά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σύστημα ασφαλείας που προτίθεται να εγκαταστήσει η τουρκική κυβέρνηση στο Ιντερνετ από τις 22 Αυγούστου, το οποίο συνιστά "φακέλωμα και λογοκρισία" σύμφωνα με τους πειρατές του Διαδικτύου. Να σημειωθεί ότι η Τουρκία βρίσκεται στο στόχαστρο των υπέρμαχων του ελεύθερου Ιντερνετ από το 2009, όταν επέβαλε φίλτρα στο Youtube, με πολιτικές και "ηθικές" δικαιολογίες.
http://www.greekalert.com/2011/06/blog-post_7610.html

συνεχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: