Featured Posts

30/3/11

«Έχουμε φθάσει πλέον στο τελευταίο όριο κι όποιος δεν το βλέπει ή βλάκας είναι ή προδότης»


 
“Εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς αυτό που ονομάζεται ελληνικό κράτος δεν ήταν και δεν είναι τίποτα άλλο από ένα προτεκτοράτο των μεγάλων δυνάμεων, που αναζητεί συνεχώς την εθνική του ταυτότητα και την εθνική του ισχύ και που ακόμα δεν έχει κατορθώσει να κατακτήσει. Η ξενοκρατία και ο διχασμός επικρατούσαν και επικρατούν μέχρι τις ημέρες μας…”
Οι παρανοήσεις και οι παρερμηνείες όρων, δογμάτων και αξιών αποτελούν την βασική αιτία πολλών δυσάρεστων καταστάσεων. Πρώτα από όλα αυτό που ονομάζεται Ελληνικότητα αποτελεί, εάν θέλετε, αυτό το ίδιο το υπαρξιακό πρόβλημα του σημερινού Ελληνισμού. Τι είναι ο Ελληνισμός; Είναι κίνημα πνευματικό; Κίνημα Ιδεολογικό, κίνημα θρησκευτικό; Ή η εθνική ταυτότητα μιας Φυλής μέσα από την διαδρομή της Ιστορίας; Και σε αυτό το θέμα δυστυχώς δεν υπάρχει ενιαία γνώμη σε αυτούς που κατά δήλωσή τους σκέπτονται εθνικά, όπως και δεν υπάρχει ενιαία γνώμη και ερμηνεία της ελληνικής Ιστορίας, η απαραίτητη ερμηνεία του παρελθόντος που είναι και η κλείδα για την ερμηνεία του παρόντος και του μέλλοντος. Δεν μπορεί κανείς να μιλάει για εθνικισμό, για Αρχαία Σπάρτη, για Παρθενώνες και Μαραθώνες και να μην δέχεται ότι οι σημερινοί Έλληνες είναι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων, αλλά να λέει ότι απλά λόγω ιστορικών περιστάσεων ζούμε στον ίδιο τόπο και μιλούμε την ίδια γλώσσα με τον μεγάλο εκείνο λαό!
Δεν μπορούμε ταυτόχρονα να κατηγορούμε τον Φαλμεράιερ σαν αρνητή της συνεχείας της ελληνικής φυλής και ταυτόχρονα να μιλάμε για τον Ελληνισμό χωρίς να τον εννοούμε σαν Φυλή. Η έννοια της εθνικότητος όπως αυτή προέκυψε από την γαλλική επανάσταση και ο πατριωτισμός της δεδομένης ιστορικής στιγμής δεν μπορεί να έχει σχέση με τον δικό μας εθνικισμό, ούτε και μπορούμε να αρνηθούμε τα χίλια χρόνια της περισσότερο από κάθε τι άλλο Ελληνικής Ιστορίας στην διάρκεια της αυτοκρατορίας της Κωνσταντίνων, βασιζόμενοι στο γεγονός ότι αφ’ ενός μεν συνδετικός κρίκος του κράτους αυτού ήταν η ορθοδοξία, αφ’ ετέρου δε μέσα στα πλαίσια του κράτους αυτού ζούσαν και άλλοι λαοί, που συμπορεύθησαν μαζί μας ιστορικά για πολλούς αιώνες. Τα πράγματα πιστεύω πως ξεκαθαρίζουν από την Αυτοκρατορία της Νικαίας στους τελευταίους αιώνες της Αυτοκρατορίας μας και ακόμη περισσότερο όταν στο δεσποτάτο του Μορέως ξαναγεννιέται ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ η Ελληνική συνείδηση για να μεταλαμπαδευθεί στην συνέχεια στην Κωνσταντινούπολη των Παλαιολόγων. Όμως, φρονώ ότι στην πραγματικότητα δεν έχει γραφεί Ελληνική ιστορία και η μόνη φιλότιμη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση ήταν αυτή του Κωνσταντίνου Παπαρηγόπουλου που προσεγγίζει περισσότερο από κάθε άλλη την εθνική αλήθεια. Και πως είναι δυνατόν να έχει γραφεί η αληθινή ιστορία των χιλιάδων ετών της ζωής του Έθνους μας, όταν βλέπουμε τις διαστρεβλώσεις για τα όσα έχουν συμβεί στον λαό μας τους τελευταίους δύο αιώνες της Ιστορίας του;
«Ένα προτεκτοράτο, που αναζητεί την εθνική του ταυτότητα»
Εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς και αντικειμενικοί αυτό που ονομάζεται νέο ελληνικό κράτος δεν ήταν και δεν είναι τίποτα άλλο από ένα προτεκτοράτο των μεγάλων δυνάμεων, που αναζητεί συνεχώς την εθνική του ταυτότητα και την εθνική του ισχύ και που ακόμα δεν έχει κατορθώσει να κατακτήσει. Η ξενοκρατία και ο διχασμός επικρατούσαν και επικρατούν μέχρι τις ημέρες μας. Μέσα λοιπόν, σε αυτό το κλίμα και με αυτά τα δεδομένα καλούμαστε να καθορίσουμε το στίγμα του Ελληνικού λαϊκού και κοινωνικού εθνικιστικού κινήματος. Ένα στίγμα που δεν μπορεί να είναι ούτε άσπρο, ούτε μαύρο και δεν μπορεί να κατατάξει αυτούς που πραγματικά αγωνιούν για την συνέχεια του Ελληνικού Έθνους εκ των προτέρων σε μια από τις γνωστές πολιτικές παρατάξεις.
Αυτό πάντως που μπορούμε χωρίς δισταγμό να καθορίσουμε είναι τις συνισταμένες εκείνες, πρόσωπα, κινήματα και καταστάσεις που αποτελούν τα θεμέλια του ελληνικού εθνικισμού ξεκινώντας από την λαμπρή ηρωική παράδοση της κλεφτουριάς και αποστρέφοντας με αηδία το πρόσωπο από τον φαναριωτισμό και τους οπαδούς της μικράς πλην «εντίμου» Ελλάδος!
Εμείς οι «Χρυσαυγίτες»
 
Ποιοι είμαστε όμως τελικά εμείς οι «Χρυσαυγίτες» που μας έχουν παρουσιάσει μέσα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σαν εγκληματίες, εκτελεστές και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε; Η ιδεολογία στην οποία πιστεύουμε, η κοσμοθεωρία και η βιοθεωρία θα ήταν σωστότερο να πω, είναι ο λαϊκός και κοινωνικός εθνικισμός. Πιστεύουμε πάνω απ’ όλα στην Ιδέα του Έθνους – Φυλή. Πιστεύουμε σε μία κοινωνία δίκαιη όπου το χρήμα, ο νεποτισμός και η ευνοιοκρατία δεν θα καθορίζουν την εξουσία του τόπου σε όλες τις πτυχές του δημοσίου βίου, είτε αυτές είναι πολιτικές, είτε πολιτιστικές, είτε οικονομικές και κοινωνικές. Η αξιοκρατία είναι η πρώτιστη αρχή που πρέπει να διέπει μια δίκαιη πολιτεία και οι άξιοι πρέπει να καθορίζονται με κριτήρια αντικειμενικά και όχι κατά περίστασιν και με την προώθηση κάποιων κυκλωμάτων που οδηγούν στην κορυφή τους πλέον ανάξιους, αλλά και εθνικά επικίνδυνους.
Τολμούμε να αμφισβητούμε τα δόγματα της εποχής μας, είτε αυτά αναφέρονται στην δομή της πολιτείας, είτε στους καθιερωμένους μύθους για τη σύγχρονη ιστορία του λαού μας, αλλά και του κόσμου ολοκλήρου. Με αυτές τις αρχές δεν ήταν δυνατόν παρά και η πολιτική μας πρόταση να μοιάζει εξωφρενική, παράξενη, παράταιρη και προκλητική. Δεν είναι λίγοι αυτοί που μας ερωτούν: μα τι πάτε να κάνετε; Πως είναι δυνατόν να αλλάξετε τον κόσμο; Η απάντηση μας στο ερώτημα αυτό είναι η απάντηση που δίνουν οι επαναστάτες κάθε εποχής στους κουρασμένους και λιγόψυχους που δεν βλέπουν ποτέ ότι τα πάντα γύρω τους καταρρέουν και δεν τολμούν να κάνουν το πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Η απάντηση είναι μία και μοναδική: Ναι! Θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο! Αντέξαμε στον χρόνο και μαχόμαστε με Πίστη για το μέλλον γιατί είχαμε και έχουμε προπαντός θέληση, γιατί η θέληση είναι αυτή που κινεί την Ιστορία και όχι οι «μαχητές» των φιλολογικών κειμένων και οι καιροσκόποι που στην πρώτη δύσκολη στιγμή εγκαταλείπουν κάθε προσπάθεια ή αλλάζουν σημαία.
Έπρεπε να φθάσουμε στο τέλος της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα για να αρχίσουν να φαίνονται ξεκάθαρα πολλά από αυτά που οι άνθρωποι των ιδεών μας πάντοτε έλεγαν. Έπρεπε να καταρρεύσουν τα καθεστώτα του λεγομένου υπαρκτού σοσιαλισμού για να αντιληφθεί ο κόσμος ότι ο πραγματικός αφέντης ήταν πάντοτε ένας. Ήταν αυτός που κρατά στα χέρια του τη ροή των χρεογράφων που αποτελούσαν και αποτελούν από την εποχή του Μωϋσέως μέχρι σήμερα την μεγαλύτερη απάτη και συνωμοσία εις βάρος της ανθρωπότητος.
Αντίσταση Εθνική ενάντια στην Παγκοσμιοποίηση και τους υποτακτικούς της
Ήδη έχει φανεί καθαρά στον ορίζοντα η κατεύθυνση προς την οποία βαδίζει ο κόσμος. Η παγκόσμιος οικονομία προς την οποία στοχεύουν σήμερα αυτοί που εξουσιάζουν την ανθρωπότητα, με την αμέριστη συμπαράσταση των φερεφώνων τους δήθεν ανεξαρτήτων ΜΜΕ, είναι το ζητούμενον της εποχής, ζητούμενον που θα αποτελέσει την καταστροφή κάθε εθνικής και φυλετικής ταυτότητος και επί πλέον την οριστική και δραματική υποβάθμιση της πολιτικής στην δημόσια ζωή.
Αλυχτούν οι λύκοι σε κάθε γωνιά της Πατρίδος μας. Ο Ήλιος μας σκοτεινιάζει από τις προδοσίες, τα ψέματα, τις απάτες και τις συμφορές. Το σκοτεινό σύννεφο κρύβει πάντοτε μέσα του έναν κεραυνό. Ο κεραυνός αυτός είναι η μεγάλη ελπίδα του Γένους μας. Αλυχτούν οι λύκοι και μας ζητούν την Θράκη μας, την Μακεδονία, το Αιγαίο, την Κύπρο. Η Πατρίδα μας ξεπουλιέται κομμάτι, κομμάτι. Ζητούν αίμα από το αίμα των παιδιών μας και διαφθείρουν την ψυχή της Ελλάδας, που έρχεται, της Νεολαίας μας με κάθε τι σάπιο, στείρο, κούφιο, πεισιθάνατο και αρρωστημένο. Έχουμε φθάσει πλέον στο τελευταίο όριο κι όποιος δεν το βλέπει ή βλάκας είναι ή προδότης. Ας το πάρουν απόφαση με λόγια δεν γράφεται η Ιστορία, η Ιστορία δεν είναι λογοπαίγνιο, ούτε τηλεοπτικό σόου. Την Ιστορία την γράφουν όσοι είναι, κατά πως λέγει και ο μεγάλος σοφός από τον Βορρά, τόσο σκληροί, τόσο ξεκάθαροι και τόσο πολύτιμοι σαν το διαμάντι, που μόνο αυτό μπορεί και χαράζει τον πάγο.

http://xryshaygh.wordpress.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: