Featured Posts

1/3/11

"Νοσταλγοί του Μέλλοντος", σε Αθήνα και Λάρισα



Πολύ ικανοποιητικά και ελπιδοφόρα μηνύματα αποκομίσαμε από τις δυο πρόσφατες παρουσιάσεις του βιβλίου "Νοσταλγοί του Μέλλοντος" σε Αθήνα και Λάρισα. Ευχαριστούμε τους Συναγωνιστές και Φίλους που παραβρέθηκαν στις δύο εκδηλώσεις.

Αθήνα, Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Σε ένα πολύ όμορφο και νέο από κάθε άποψη περιβάλλον, διεξήχθη την περασμένη Κυριακή το μεσημέρι στην πρωτεύουσα η παρουσίαση του βιβλίου μας. Κάποια λόγια σχετικά με το περιεχόμενο, τους στόχους και τις εννοιολογικές κατευθυντήριες γραμμές του βιβλίου, μαζί με μια ορεξάτη συζήτηση σχετικά με το μέλλον του αυτόνομου ρεύματος, έδωσαν ξεχωριστό ενδιαφέρον στην εκδήλωση. Στη συνέχεια μια αναδρομή στα γεγονότα που οδήγησαν στην δολοφονία του συντρόφου Μίκη Μάντακα, κάποιες προτάσεις σχετικά με μελλοντικές πολιτικές δραστηριότητες και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη.

Λάρισα, Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Η δεύτερη μικρή συγκέντρωση στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας σχετικά με τη νέα εκδοτική προσπάθεια "Νοσταλγοί του Μέλλοντος" αποτελεί από μόνο του γεγονός ξεχωριστό. Σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της πόλης διοργανώθηκε λοιπόν την περασμένη Κυριακή μια πολύ λιτή μα όμορφη εκδήλωση, χωρισμένη κατ' αρχήν σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος, και δοθείσης της ευκαιρίας λόγω της επετειακής ημέρας μνήμης του Μίκη Μάντακα, πραγματοποιήθηκε μια μικρή περιγραφή των γεγονότων της εποχής, τα οποία οδήγησαν με τη σειρά τους στη δολοφονία του Συναγωνιστή μας. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου, με τις βασικές εισηγήσεις των δύο ομιλητών να περιλαμβάνουν την καταγραφή και ανάδειξη των επιμέρους θεμάτων που απασχόλησαν τη συγγραφική ομάδα, τις κατευθύνσεις σε θεωρητικό επίπεδο και την πολιτική ερμηνεία αυτών στο σήμερα. Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με τη σχετική εισήγηση του εκπροσώπου εκ μέρους της συγγραφικής ομάδας και έπειτα από μια μικρή συζήτηση το ραντεβού ανανεώθηκε σύντομα ...στους δρόμους.
 
http://www.ediktyo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: