Featured Posts

8/3/11

ΚΛΙΜΑ ΕΝΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ (ΒΙΝΤΕΟ)


ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ "ΣΚΑΝΔΑΛΟ" ΜΠΟΛΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ

Όπως φαίνεται οι Αλβανοί και κυρίως τα μέσα ενημέρωσης είναι αποφασισμένα να συντηρούν κλίμα εντάσεων στις Ελληνοαλβανικές σχέσης και σε θέματα που αφορούν την Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία. Οι δηλώσεις ενός Έλληνα διπλωμάτη, οι τάφοι των Ελλήνων πεσόντων από τον πόλεμο του 40, ο Μπολάνος, ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος κ.α., είναι από τα αγαπημένα θέματα της αλβανικής «δημοσιογραφίας» για να βρίσκουν την   αφορμή να επιτίθενται στην Ελλάδα και να προβάλλουν το δικό τους «Τσάμικο ζήτημα».
Το νέο “σκάνδαλο μεγατόνων”, το ανακάλυψε η εκπομπή “Shqiperia Tjeter” του πρώτου σε θεαματικότητα τηλεοπτικού σταθμού “Top Channel” και δεν είναι τίποτα άλλο από ... την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Χειμάρρας. Στην ενότητα των πολιτιστικών, στην σύντομη ιστορία της Χειμάρρας, οι Αλβανοί που δεν αναγνωρίζουν την Χειμάρρα ως μειονοτική περιοχή εξοργίζονται από την ιστορική πραγματικότητα θεωρώντας το περιεχόμενο του κειμένου σαν μία αντιαλβανική προκήρυξη με Logo όπως λένε το σήμα της Αλβανικής Δημοκρατίας.
Τα σημεία που ενοχλούνται οι Αλβανοί είναι:
1.      Ο γιος του Βυζαντινού Πρίγκιπα και εθνικού ήρωα των Αλβανών Γεωργίου Καστριώτη (Skenderbeu), που κατέφυγε στη Χειμάρρα μετά το θάνατο του πατέρα του  στη Χειμάρρα είναι γνωστός στην Αλβανία ως Γκιον. Το ότι στην ιστοσελίδα του Δήμου Χειμάρρας αναφέρεται ως Γιάννης, αποτελεί σκάνδαλο.
2.      Η αναφορά στον Σπύρο Σπυρομήλιο, εθνικό ήρωα από τη Χειμάρρα, θεωρείται από τους Αλβανούς προδοτική
3.      Το ότι η Χειμαρραίοι αρνήθηκαν το 1914, να ενταχθούν στο Αλβανικό Κράτος, κάτι που είναι ευρέως γνωστό, θεωρείται από τους Αλβανούς, παραποίηση της ιστορίας.
4.      Η αναφορά στο κείμενο ότι η Χειμαριώτες υποδέχτηκαν με πανηγυρισμούς τον Ελληνικό στρατό το 1940, θεωρείται προσβλητικό από τους Αλβανούς.
Στο 8 λεπτό ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του αλβανικού καναλιού “Top Channel”, δε θα μπορούσε να λείπει ο γνωστός ανθέλληνας ιστορικός Pellump Xhufi. Μία σημαντική λεπτομέρεια που αξίζει επίσης να σημειωθεί, είναι ότι ενώ η αλβανίδα δημοσιογράφος  παρουσίαζε το θέμα, ο συμπαρουσιαστής της Ιλίρ Πάτσο, ελληνικής καταγωγής από την Παλάσα της Χειμάρρας και φίλος του Δήμαρχου Χειμάρρας Μπολάνου, είχε σκύψει το κεφάλι και δε μιλούσε καθόλου.
Κ. Πάτσο, εκτιμούμε τη δημοσιογραφική σας αξία, χαιρόμαστε όταν βλέπουμε συμπατριώτες μας να είναι πετυχημένοι και σας καμαρώνουμε αλλά σας θέλουμε με το κεφάλι ψηλά!

http://www.stoxos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: