Featured Posts

23/2/11

Αδικήματα γνώμης και στην Ελλάδα. Ετοιμάζουν «αντιρατσιστικό» νόμο τέρας!


 
Ποινικό αδίκημα η άρνηση του ολοκαυτώματος των Εβραίων, αλλά όχι η άρνηση της γενοκτονίας των Ποντίων!
Για όσους δεν το ξέρουν στην Γερμανία, στην Γαλλία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης η άρνηση του ολοκαυτώματος ή ο εγκωμιασμός του εθνικοσοσιαλισμού ή του φασισμού αποτελεί ποινικό αδίκημα. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην φυλακή άνθρωποι γιατί αρνήθηκαν ακόμη και τον αριθμό των έξι εκατομμυρίων! Ένα ανάλογο κυνήγι μαγισσών σκέπτεται να εξαπολύσει το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν νόμο φωτογραφία, αφού εξαιρετικά τους ανησύχησε η άνοδος του «αντισημιτισμού» στην Ελλάδα και σύμφωνα με δημοσίευμα αμερικανικής εφημερίδος ανησυχητικό ήταν το φαινόμενο της εκλογής του συναγωνιστή Μιχαλολιάκου στην θέση του Δημοτικού Συμβούλου! Ενδεικτικά σας παραθέτουμε (στο θέμα θα επανέλθουμε φυσικά και όχι μόνο μία φορά) το άρθρο 4 του υπό δημόσια διαβούλευση ξεκάθαρα αντισυνταγματικού νομοσχεδίου όπως αυτό παρατίθεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου δικαιοσύνης:
“Άρθρο 4
1. Όποιος δημόσια προφορικά ή διά του τύπου ή μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, εγκωμιάζει ή αρνείται ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου, όπως ορίζονται στα άρθρα 6, 7 και 8 του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ή των εγκλημάτων που ορίζονται στο άρθρο 6 του Καταστατικού του Διεθνούς Στρατοδικείου που προσαρτάται στη Συμφωνία του Λονδίνου της 8ης Αυγούστου 1945 και η πράξη αυτή στρέφεται κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή ή το γενετήσιο προσανατολισμό κατά τρόπο που μπορεί να προκαλέσει ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια κατά μιας τέτοιας ομάδας ή μέλους της τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) έτη και χρηματική ποινή χιλίων έως τριών χιλιάδων (1.000 – 3.000) ευρώ.
2. Για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου απαιτείται τα εγκλήματα αυτά να έχουν αναγνωριστεί με αμετάκλητη απόφαση ελληνικού ή διεθνούς δικαστηρίου.”
Ως γνωστόν η γενοκτονία του Ελληνισμού σε Πόντο και Μικρά Ασία δεν έχει αναγνωρισθεί ούτε από Ελληνικό, ούτε από διεθνές δικαστήριο… Άρα, δεν τιμωρείται η άρνησή της! Αντίθετα, τιμωρείται η άρνηση του ολοκαυτώματος, αφού έχει αναγνωρισθεί από το νομικό έκτρωμα, που υπήρξε η δίκη της Νυρεμβέργης.
Για το θέμα δημοσίευσε σήμερα και το παρακάτω άρθρο η εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»:
“Ποινικοποίηση των ακραίων συμπεριφορών ρατσισμού, Της Φωτεινης Kαλλιρη:
“Σε νομοθετική πρωτοβουλία για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας προχωρά το υπουργείο Δικαιοσύνης, ποινικοποιώντας τις ακραίες συμπεριφορές εις βάρος μεταναστών. Με τις ρυθμίσεις που τίθενται σε δημόσια διαβούλευση έως τις 3 Μαρτίου, θεσπίζεται ένα γενικό πλαίσιο για την αποτελεσματικότερη νομική προστασία των προσώπων αυτών, ενώ προβλέπονται πρόστιμα που κυμαίνονται από 15.000 έως 150.000 ευρώ, και αναλογικές ποινές, που ξεκινούν από ένα και φθάνουν τα τρία έτη φυλάκισης. Eτσι, τιμωρούνται ως ποινικά αδικήματα ορισμένες πράξεις που διαπράττονται για λόγους ρατσισμού ή ξενοφοβίας, όπως:
• Η δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους που στρέφεται κατά ομάδας ατόμων που προσδιορίζεται βάσει της φυλής, του χρώματος, των γενεαλογικών καταβολών, της θρησκείας ή της εθνικής καταγωγής.
• Η διάδοση, με κάθε μέσο, γραπτού υλικού, εικόνων ή άλλων στοιχείων που εκφράζουν ρατσισμό.
• Η δημόσια υπεράσπιση, η άρνηση ή η χονδροειδής υποτίμηση της σοβαρότητας εγκλημάτων γενοκτονίας. Επίσης, η υποκίνηση, η εκ προθέσεως συμμετοχή ή η προτροπή στη διάπραξη τέτοιων ενεργειών συνεπάγονται κυρώσεις.
Από την άλλη, εξασφαλίζεται ότι η διερεύνηση και ποινική δίωξη των εγκλημάτων ρατσισμού και ξενοφοβίας γίνεται αυτεπάγγελτα και δεν εξαρτάται από αναφορές ή καταγγελίες των θυμάτων, τα οποία είναι συχνά ιδιαιτέρως ευάλωτα και διστάζουν να κινήσουν δικαστικές διαδικασίες.
Θεσπίζεται η διοικητική ευθύνη των νομικών προσώπων που εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο σε εκδηλώσεις ρατσισμού. Σύμφωνα με την απόφαση-πλαίσιο, που ενσωματώνεται στο ελληνικό Δίκαιο, τα νομικά πρόσωπα, οι κυρώσεις θα πρέπει να είναι αποτελεσματικές, αναλογικές και αποτρεπτικές και θα πρέπει να περιλαμβάνουν χρηματικές ποινές ή και πρόστιμα.
Επεκτείνεται η προστασία και σε ομάδες ή πρόσωπα που δεν προσδιορίζονται μόνο με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή τους αλλά και τον γενετήσιο-σεξουαλικό τους προσανατολισμό.
Επίσης, εκτός από τις προσβολές εναντίον ομάδων ή προσώπων, αξιόποινες θεωρούνται και οι ρατσιστικές και ξενοφοβικές εκδηλώσεις που στρέφονται κατά πραγμάτων (κινητών ή ακινήτων), τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως ή κατ’ αποκλειστικότητα από τις παραπάνω ομάδες ή πρόσωπα (όπως π.χ. θρησκευτικά αντικείμενα, εθνικά σύμβολα, οίκοι λατρείας, χώροι διαμονής, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας κ.λπ.).”

http://xryshaygh.wordpress.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: