Featured Posts

17/2/11

ΝΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΣΙΑΣΤΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ


Με δυό διαφορετικές εισηγήσεις μιά θετική και μιά αρνητική πάει το θέμα του συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις αφού κέρδισαν στο Πρωτοδιικείο, έχασαν στο Εφετείο και προσέφυγαν τελικά στον Άρειο Πάγο οι επίδοξοι συνδικαλιστές - ΣΤΑΣΙΑΣΤΕΣ Αξιωματικοί και Υπαξιωματικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Η θετική εισήγηση από τον αρεοπαγίτη Χαρ. Δημάδη προκάλεσε σοβαρή αντίδραση (Δείτε αναλυτικά στο DEFENCENET.GR) και μιά αρνητική εισήγηση από τον εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε.

Το σοβαρό όμως της υπόθεσης για εμάς είναι ότι τις ενέργειες των συγκεκριμένων Υπαξιωματικών και Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, που ευτυχώς είναι μετρημένοι στα δάκτυλα έπρεπε να τις εκδικάζουν ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΑ και ΝΑΥΤΟΔΙΚΕΙΑ και όχι ο Άρειος Πάγος αφού ήδη σύμφωνα με τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα είναι ΕΚΝΟΜΕΣ!

ΑΡΘΡΟ 47


Ομαδική απείθεια


1. Σε κατάσταση ομαδικής απείθειας βρίσκονται οι στρατιωτικοί οι οποίοι, εκτός από τις περιπτώσεις του άρθρου 46, τρεις ή περισσότεροι ενωμένοι :


α) Αρνούνται σε πρώτη πρόσκληση να υπακούσουν στις διαταγές των αρχηγών τους.
β) Υποβάλλουν ομαδικά ή χωριστά αλλά μετά προηγούμενη συμφωνία παράπονο, αίτηση ή αναφορά, προφορικά ή γραπτά, συνδέοντας την ικανοποίηση του αιτήματός τους με την εκτέλεση των καθηκόντων τους ή κατά τρόπο που επιδρά στην εκτέλεση των καθηκόντων τους ή στην πειθαρχία του στρατεύματος.
γ) Ενώ είναι βαθμοφόροι, υποβάλλουν ομαδικά ή χωριστά αλλά μετά προηγούμενη συμφωνία την παραίτησή τους από την υπηρεσία, με το σκοπό να εκβιάσουν την αρχή να πάρει ορισμένες αποφάσεις ή να παρεμποδίσουν την ομαλή λειτουργία της στρατιωτική υπηρεσίας.
2. Οι υποκινητές της ομαδικής απείθειας τιμωρούνται σε ειρηνική περίοδο με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και σε πολεμκή περίοδο με κάθειρξη. Οι λοιποί υπαίτιοι τιμωρούνται σε ειρηνική περίοδο με φυλάκιση μέχρι τριών ετών και σε πολεμική περίοδο με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους.
3. Μένει ατιμώρητος όποιος στις περιπτώσεις της παρ.1 στοιχ.α΄ υπάκουσε στην πρώτη πρόσκληση και αποχώρησε. Αν ήταν υποκινητής και υπακούοντας στην πρώτη πρόσκληση αποχώρησε προτρέποντας και τους άλλους να αποχωρήσουν, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών.

Τόσο ξεκάθαρος είναι ο Στρατιωτικός Ποινικό Κώδικας για τους "τρείς ή περισσότερους ενωμένους" Υπαξιωματικούς και Αξιωματικούς που επιχειρούν να εισάγουν τις διαλυτικές τάσεις του ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΟΣ του συνδικαλισμού μετά την Αστυνομία και την ΕΥΠ και στις Ένοπλες Δυνάμεις...

"ΣΤΟΧΟΣ"
http://www.stoxos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: