Featured Posts

16/2/11

Προειδοποιεί για τα χειρότερα ο όμιλος Ελευσίνας-Νεωρίου...


ImageΜε ανακοίνωση της προς το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, η Νεώριον Συμμετοχές, η μητρική εταιρία των Ναυπηγείων Ελευσίνας, προειδοποιεί για τα χειρότερα σε περίπτωση που καθυστερήσει κι άλλο το ναυπηγικό πρόγραμμα του Π.Ν.  
Ταυτόχρονα αναφέρεται ότι «λόγω των καθυστερήσεων αποπληρωμής των υποχρεώσεων προς τους βασικούς προμηθευτές του προγράμματος κατασκευής των ΤΠΚ 6 & 7, ορισμένοι εξ’ αυτών έχουν προειδοποιήσει για άσκηση των συμβατικών τους δικαιωμάτων και ήδη διεξάγονται συζητήσεις για ρύθμιση των ληξιπροθέσμων υποχρεώσεων προς αυτούς».

Ταυτόχρονα, όπως σαφώς αναφέρεται στην ανακοίνωση, «οι προοπτικές του Ομίλου συνδέονται άμεσα με το πρόγραμμα ναυπηγήσεων του Πολεμικού Ναυτικού. Σε αυτό το πλαίσιο, η απόφαση του ΚΥΣΕΑ του Δεκεμβρίου 2008 και οι δηλώσεις του Υπουργείου Άμυνας για την έναρξη διαπραγματεύσεων για την κατασκευή 6 φρεγατών τύπου FREMM, αποτελεί σημαντική εξέλιξη για την Εταιρεία, η οποία έχει υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με τη γαλλική DCNS - που κατασκευάζει τις φρεγάτες αυτού του τύπου - για την κατασκευή των ελληνικών φρεγατών στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας/ Νεωρίου».
Το ζήτημα των ναυπηγείων Ελευσίνας και Σύρου, απετέλεσε αντικείμενο της ενημέρωσης που έκανε νωρίτερα σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας την Ειδική Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής.

Κατά τον υπουργό «κύριος στόχος της Κυβέρνησης είναι να διαφυλαχθεί η ελληνική ναυτική υποδομή, μέσα στο πλαίσιο της κοινοτικής έννομης τάξης και με θεμελιώδη κριτήριο το δημόσιο συμφέρον και τα συμφέροντα του Πολεμικού Ναυτικού που, όπως είναι γνωστό, ναυπηγεί σειρά πυραυλακάτων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: