Featured Posts

23/2/11

Μέχρι πριν λίγο 50 άτομα καίγανε ανενόχλητοι παγκάκια στο Σύνταγμα «παίζοντας επανάσταση»


 
…Ενώ και στους δίπλα δρόμους η κυκλοφορία είναι ελεύθερη! Τα μάθατε τα νέα; Ο Αλαβάνος, κήρυξε… επανάσταση! Προσπαθώντας να καπηλευτεί και να καπελώσει την σημερινή συγκέντρωση δήλωσε χθες ότι “το Κάιρο έχει την πλατεία Ταχρίρ. Η Αθήνα έχει την πλατεία Συντάγματος…”
Εξαιρετικά χρήσιμη για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε η αριστερά για την εξουσία. Με την άθλια προσπάθειά της για καπέλωμα της απεργίας, ουσιαστικά την ακύρωσε, ενώ δεν έλειψαν και τα γνωστά παρακρατικά παιχνίδια. Συγκεκριμένα την στιγμή ακριβώς που ένας μεγάλος όγκος διαδηλωτών βρισκόταν στο Σύνταγμα εκείνη τη στιγμή κάποιοι «αντιεξουσιαστές» άρχισαν να πετούν μολότωφ και οι αστυνομικοί χημικά και ο κόσμος μαζικά να αποχωρεί. Η προβοκάτσια πέτυχε απόλυτα. 
Η συνέχεια είναι ο Αλαβάνος, που είχε από την προηγούμενη μέρα κηρύξει… επανάσταση να επιμένει στην κατάληψη της πλατείας Συντάγματος με 50 οπαδούς του (ενώ και γνωστή αναρχοκομμουνιστική ιστοσελίδα κάνει έκκληση να κατέβει κόσμος στο Σύνταγμα). Λίγα μέτρα πιο πέρα από τους «επαναστάτες» του Αλαβάνου ο κόσμος κυκλοφορεί ελεύθερος καθώς και τα αυτοκίνητα αδιαφορώντας πλήρως για το «επαναστατικό happening»
Επανερχόμενοι στον Αλαβάνο, ο οποίος σε άλλες εποχές θα ήταν νούμερο επιθεωρήσεως, θυμίζουμε ότι χθες είχε δηλώσει:
«Η απεργία στις 23 Φλεβάρη είναι μεγάλη μέρα. Ένα ποτάμι θα πλημμυρίσει την πρωτεύουσα… Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει μαθήματα από τις αιγυπτιακές εξελίξεις. Η βία ήταν το τελευταίο κόλπο της κυβέρνησης Μουμπάρακ… Πλησιάζει η στιγμή. Το Κάιρο έχει την πλατεία Ταχρίρ. Η Αθήνα έχει την πλατεία Συντάγματος. Διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα. Μένουμε στο Σύνταγμα».
Πράγματι το ανθρώπινο ποτάμι πλημμύρισε την πρωτεύουσα, αλλά τελικά, όχι μόνον δεν μπόρεσε ο Αλαβάνος να κάνει την Αθήνα… Κάιρο(!), αλλά ΠΕΤΥΧΕ ΑΠΟΛΥΤΑ το να προβοκάρει την μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση κατά της κυβερνήσεως που έγινε σήμερα, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι είναι ένα από τα πιο γερά στηρίγματα του συστήματος.
Υ.Γ.: Άλλωστε πόσο επαναστάτης είναι ο Αλαβάνος το ξέρουμε πολύ καλά από την ιστορία του γιαουρτώματός τους όπου με αναγνώριση φωτογραφιών στην ασφάλεια βρίσκονται σήμερα υπό κατηγορίαν έξι πολίτες από την περιοχή της πλατείας του Αγίου Παντελεήμονα. Επαναστάτες που να κάνουν αναγνώριση φωτογραφιών στην Γενική Ασφάλεια, πρώτη φορά ακούσαμε! 

http://xryshaygh.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: