Featured Posts

16/2/11

Το 2014 θα είναι έτοιμο το νέο-οθωμανικών τάσεων καινούργιο κτίριο του τουρκικού ΥΠΕΞ


Αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά την νεοθωμανική τάση για αυτοκρατορικά μεγαλεία που θα δείχνουν σε ολόκληρο τον κόσμο τη δύναμη και το μεγαλείο της σύγχρονης Τουρκίας η τουρκική κυβέρνηση κατασκευάζει αυτήν την περίοδο το νέο υπουργείου Εξωτερικών της χώρας σε προάστιο της Άγκυρας.
Image
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου το νέο υπουργείο κατασκευάζεται σε έκταση 185 εκταρίων (740.000 τετραγωνικά μέτρα) και πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2014. Η αρχιτεκτονική του κτιρίου είναι ένα μείγμα οθωμανικής και σύγχρονης αρχιτεκτονικής, ενώ η συνολική του έκταση θα είναι 11.500 τετραγωνικά μέτρα. Θα αποτελείται από τρία ανεξάρτητα κτίρια τα οποία θα είναι συνδεδεμένα με δύο ακόμα μακρόστενα κτίρια κατασκευασμένα το ένα πίσω από το άλλο.
Το γραφείο του υπουργού θα διαθέτει αίθουσα συνεδριάσεων, γευμάτων εργασίας και μπάνιο. Επιπρόσθετα στο ισόγειο του κτιρίου θα υπάρχει ένα ειδικό ασφαλές δωμάτιο. Θα υπάρχει ακόμα αίθουσα διαχείρισης κρίσεων και εκτάκτων περιστατικών, καθώς και η απαραίτητα υποδομή όπως τηλεπικοινωνίες και κρυπτοσυσκευές για την υποστήριξη του έργου της ομάδας που θα χειρίζεται τις κρίσεις.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια: