Featured Posts

2/1/11

Η Συνέχεια των Ελλήνων: Το DNA των Μυκηναίων – Κρήτες θαλασσοπόροι στην Βόρειο Θάλασσα το 1.300 π. Χ.!


 
Οι Σκοπιανοί, όπως και ο Εβραίος Μπερνάλ, έφθασαν μέχρι του σημείου να ισχυρίζονται με κάποιες αλλοπρόσαλλες έρευνες ότι οι σημερινοί Έλληνες κατάγονται από την… Αφρική! Η επιστήμη όμως τους διαψεύδει! Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι οι Μυκηναίοι είναι Έλληνες, από την αποκρυπτογράφηση της Γραμμικής Β, της γραφής τους, χάρη στην οποία γνωρίζουμε ότι μιλούσαν ελληνικά. Τώρα μαθαίνουμε ότι ήταν και Ευρωπαίοι, και μάλιστα από το κύτταρό τους. Δηλαδή, από το DNA των σκελετών που βρέθηκαν στον ταφικό κύκλο Β, στις φημισμένες Μυκήνες.
Ο ταφικός κύκλος έχει ηλικία 3.500 ετών και ανασκάφηκε στις αρχές της δεκαετίας του 50. Οι έρευνες έδειξαν πως οι νεκροί που έχουν ταφεί εκεί ανήκουν σε διαφορετικές δυναστείες ή κλάδους της ίδιας οικογένειας. Η ανακατασκευή των προσώπων των νεκρών, πριν από μερικές δεκαετίες, και η ομοιότητα κάποιων μεταξύ τους, έδωσε ενδείξεις περί της διαφορετικότητας, τις οποίες τώρα επαληθεύει η μοριακή βιολογία. Μια προ-παρουσίαση άρθρου των Αμπιγκέιλ Μπόουμαν, Κέρι και Τέρενς Μπράουν και Τζον Ν. Πραγκ στο «Περιοδικό της Αρχαιολογικής Επιστήμης» (Journal of Archaeological Science) μας επιτρέπει να πούμε ότι οι κάτοικοι των Μυκηνών ήταν από τους αρχαιότερους Ευρωπαίους. Και τούτο, επειδή στις τρεις από τις τέσσερις περιπτώσεις κατά τις οποίες εντοπίστηκε το μιτοχονδριακό DNA (στοιχείο του DNA που περνά από μάνα σε κόρη), αυτό εμπεριείχε το στοιχείο UK. Ένα στοιχείο που έχουν κατά 99% οι κάτοικοι της Ευρώπης. Και στην τέταρτη περίπτωση, το μιτοχονδριακό DNA είναι ευρωπαϊκό, αλλά ανήκει σε άλλον τύπο, που δεν έχει διαγνωσθεί επακριβώς. Οι Ευρωπαίοι έχουν, σε γενικές γραμμές, μεγαλύτερη ομογένεια ως προς το μιτοχονδριακό DNA τους και οι γενετικές διαφορές τους είναι κατά πολύ μικρότερες από εκείνες ανάμεσα σε πληθυσμούς άλλων ηπείρων, επί παραδείγματι της αφρικανικής.

Έρευνα των Πανεπιστημίων του Στάνφορντ και της Παβίας απαντά ευθέως στον περιβόητο Φαλμεράγερ: ΚΑΘΑΡΟ ΤΟ DNA ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ! Δεν έχει επηρεασθεί από τους Σλάβους ούτε από τους Τούρκους

Το DNA, η γενετική σύσταση των Ελλήνων καταδεικνύει πως σε ποσοστό 99,5% πρόκειται για καθαρά Καυκάσια φυλή! (Λευκή φυλή). Γεγονός που σημαίνει πως η συνεισφορά στη γενετική σύσταση των Ελλήνων, άλλων πληθυσμιακών ομάδων, εκτός της Λευκής, αποτελεί ελάχιστο ποσοστό, μικρότερο του 0,5%! Τo DNA των Ελλήνων, όπως έδειξε πρόσφατη διεθνής πανεπιστημιακή έρευνα, δεν έχει επηρεασθεί από τους Σλάβους, -όπως ισχυρίζονται ορισμένοι- ούτε από τους Τούρκους παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς! Ουσιαστικά έτσι έχουμε τη σύγχρονη επιστημονική απάντηση στις θεωρίες του Φαλμεράγερ. Καταρρίπτεται επίσης, μια άλλη θεωρία που ισχυριζόταν ότι οι Αρχαίοι Έλληνες, ήταν μαύροι! Ε, δεν υπήρξαν ποτέ μαύροι! Δεν είναι λίγοι όσοι υποστήριξαν και έγραψαν περί «Μαύρης Αθηνάς» και πολλές άλλες θεωρίες χωρίς καμιά επιστημονική υπόσταση. Όλες αυτές οι ανθελληνικές θεωρίες καταρρίφθηκαν, όχι μόνον από μία έρευνα, αλλά από επτά διαφορετικές μεγάλες επιστημονικές έρευνες, Ευρωπαίων και Αμερικανών ερευνητών.

Κρήτες στην Βόρειο Γερμανία το 1.300 π. Χ.!

Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας του Γερμανού καθηγητή Εθνολογίας και Ιστορίας του Πολιτισμού Χανς Πέτερ Ντού, οι Μινωίτες ήταν εκείνοι οι οποίοι έφτασαν πρώτοι στη Νόρντφρισλαντ πριν από 3.300 χρόνια. Στο εν λόγω συμπέρασμα κατέληξε η ομάδα του Ντούερ έπειτα από πολυετείς ανασκαφές στην περιοχή. Μια λόγχη από μπρούτζο, μια μινωική σφραγίδα, κεραμικά δοχεία και αγγεία «εξορύχτηκαν» από τη λάσπη για να μετατρέψουν, εν συνεχεία, «το φερόμενο, μέχρι πρότινος, ως αδιανόητο σε ιστορική πραγματικότητα», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το γερμανικό περιοδικό «Focus». Η βασιζόμενη στη μέθοδο της νετρονικής ενεργοποίησης ανάλυση των αρχαιολογικών ευρημάτων στο εργαστήριο πυρηνικής φυσικής του πανεπιστημίου της Βόννης απεφάνθη πως αυτά παρασκευάστηκαν περίπου το έτος 1.300 π. Χ., κάπου στις νότιες ακτές της Κρήτης. Ο Ντούερ βλέπει στα εν λόγω ευρήματα «αναμφίβολα στοιχεία πως μια κρητική αποστολή στη Βόρεια Θάλασσα πρέπει να είχε λάβει χώρα πριν από περίπου 3.300 χρόνια. Ο Γερμανός δεν διστάζει, μάλιστα, να «χαράξει» και την υποτιθέμενη πορεία των ταξιδευτών, οι οποίοι φέρονται να ξεκίνησαν από το λιμάνι του Κομμού, να κινήθηκαν δυτικά της Πελοποννήσου έως τη νότια Ιταλία και να πέρασαν, εν συνεχεία, βόρεια της Σαρδηνίας μέχρι τη νότια Γαλλία.
Μια Μινωική σφραγίδα και Πλοία πάνω σε άμαξες
 
Σύμφωνα με τον Καθηγητή Ντούερ κοντά στην περιοχή του σημερινού Μονπελιέ εικάζει πως πάτησαν πόδι στη στεριά, «αποσυναρμολόγησαν» τα πλοία τους τα οποία και μετέφεραν πάνω σε άμαξες με τη βοήθεια αγελάδων μέχρι το Λα Ροσέλ από όπου συνέχισαν το ταξίδι τους πλωτά μέχρι τη Νόρντφρισλαντ. «Είναι πολύ πιθανό οι Μινωίτες να έφτασαν στη Β. Θάλασσα, δεν ήταν τόσο δύσκολο», δηλώνει με βεβαιότητα ο Βάλτερ Μπούρκερτ, πρύτανης της Αρχαίας Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης. Επίκεντρο των ανασκαφών της ομάδας του Χανς Πέτερ Ντούερ αποτέλεσε η περιοχή βόρεια της μικροσκοπικής νήσου Ζίντφαλ στη θάλασσα Βάντεν. Εκεί βρίσκονται τα απομεινάρια του άλλοτε πλούσιου λιμανιού Ρούνγκχολτ, όπου κάτω από ένα στρώμα τύρφης, εντοπίστηκε η πλειονότητα των μινωικής προέλευσης ευρημάτων.
Κατά πόσο τα επίμαχα ευρήματα προέρχονται από κάποιο ναυάγιο ή από τον τάφο κάποιου Μινωίτη απεσταλμένου, σήμερα, περισσότερα από 3.000 χρόνια μετά, είναι δύσκολο να το πει κανείς μετά βεβαιότητας. Η μινωική σφραγίδα, ωστόσο, την οποία ανέσυρε στο φως η ομάδα του Ντούερ, είναι η πρώτη που εντοπίζεται εκτός του Αιγαίου Πελάγους. Στη μια της όψη εικονίζεται ένας ταύρος και στην άλλη ένα πλοίο με υπερυψωμένη πρύμνη. Ο Ντούερ υποστηρίζει πως το εν λόγω αντικείμενο χρησίμευε ως φυλαχτό, φοριόταν στον λαιμό ή στον καρπό του χεριού από κάποιον Μινωίτη θαλασσοπόρο και συμβόλιζε τη Λευκοθέα (αρχικά ονομαζόταν Ινώ), τη θεά των αφρών της θάλασσας, η λατρεία της οποίας ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Κρήτη.

http://xryshaygh.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: