Featured Posts

16/12/10

Ο Εθνικισμός δεν απαγορεύεται.

Ποινικοποίηση του Εθνικισμού ζήτησαν οι “αντιρατσιστές” στην Κύπρο


 
Σε ομιλία του κατά την διάρκεια αντιφασιστικής ημερίδας, ο εκτελεστικός διευθυντής της ΚΙΣΑ Δώρος Πολυκάρπου αναφέρθηκε, σε μέτρα που πρέπει να πάρει η Κυβέρνηση κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού, σε σχέση με τη λειτουργία οργανώσεων που θεωρεί ρατσιστικές, και είπε: “Υπάρχουν μέτρα που πρέπει να ληφθούν, εφόσον έχουμε αδυναμία να αξιοποιήσουμε τους θεσμούς και να διεκδικήσουμε τη σωστή λειτουργία τους. Η κυπριακή κυβέρνηση σήμερα αρνείται να τα πάρει, αφού είναι ο μόνος τομέας που δεν έχουμε σχέδιο δράσης για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τις διακρίσεις και το ρατσισμό. Τα Σώματα Ασφαλείας -στρατός και Αστυνομία- θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν στα μέλη τους ότι απαγορεύεται να συμμετέχουν σε τέτοιες οργανώσεις. (Έχουμε πληροφορίες ότι στη Λάρνακα συμμετέχουν σε τέτοιες οργανώσεις μέλη της Αστυνομίας και του στρατού). Eχει σημασία να ποινικοποιηθεί με βάση τη νομοθεσία να είσαι μέλος σε τέτοιες οργανώσεις. Πρέπει όλα τα πολιτικά κόμματα που έχουν πιθανότητα να πάρουν εξουσία, να αποστασιοποιηθούν από το παιγνίδι ρατσισμός-εθνικισμός και να πάρουν ξεκάθαρη θέση ως κόμματα”.
Επιθυμεί λοιπόν ο συγκεκριμένος κύριος, την επιστροφή σε ένα σοβιετικό μεσαίωνα, όπου οι εχθροί του κόμματος, θα βαφτίζονται ρατσιστές και θα ποινικοποιείται η δράση τους. Όσο για τους ισχυρισμούς του για ύπαρξη αστυνομικών και στρατιωτικών, οι οποίοι είναι μέλη σε εθνικιστικές οργανώσεις, θα θέλαμε πάρα πολύ να μάθουμε ποιες είναι οι πηγές του. Μήπως έρχονται κατευθείαν από τις υπηρεσίες φακελώματος φρονημάτων της ΚΥΠ; Τον καλούμε λοιπόν να δώσει στην δημοσιότητα τις όποιες πληροφορίες έχει και να πει δημόσια ποιο είναι το θανάσιμο αμάρτημα αυτών των στελεχών.
Είμαστε σίγουροι πως δεν πρόκειται να δημοσιεύσει οτιδήποτε, αλλά και να το πράξει δεν υπάρχει κάτι μεπτό. Γι’ αυτό καλούμε τα στελέχη της Αστυνομίας και του Στρατού τα οποία σίγουρα συμφωνούν μαζί μας, να ενισχύσουν ένα νόμιμο πολιτικό κίνημα όπως το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) χωρίς να φοβούνται διότι τα φρονήματα δεν μπορούν να ποινικοποιηθούν.
Ο Εθνικισμός δεν απαγορεύεται.

http://xryshaygh.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: