Featured Posts

3/9/10

ΕΘΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ;



Ο εθνικός χώρος , δηλαδή ο χώρος των πολιτικών δυνάμεων που έχουν πατριωτικό ή ‘’πατριωτικό’’ λόγο, ήταν είναι και θα είναι μία πολιτική φούσκα. Ένα έκτρωμα, όπως γράφει και στο βιβλίο του ο συγγραφέας Ευάγγελος Χανιώτης ΄΄ ΜΑΧΗ ΙΔΕΩΝ ΄΄. Μια κίνηση με σκοπό την προσωπική προβολή ορισμένων , την εκτόνωση των ψυχολογικών εμμονών, φρενοβλαβών υποκειμένων και α-σεξουαλικών θρησκόληπτων. Αντικειμενικός σκοπός της συντήρησης αυτού του χώρου , η ιδεολογική και πολιτική χειραγώγηση του εθνικιστικού χώρου και η εξουδετέρωση του εθνικοσοσιαλιστικού πυρήνα του.

Εθνικιστικό κίνημα σαφώς και μπορεί να υπάρξει. Πατριωτικό και μάλιστα ευρείας συμμαχίας , δεν γίνεται να υπάρξει. Η συνεργασία των εθνικιστών με ακροδεξιά, δεξιά και λοιπά εθνικόφρονα σχήματα έχει αποδειχτεί επιζήμια για τον εθνικισμό. Αλήθεια πώς να ενταχθούμε σε ένα υπερκομματικό κίνημα με πατριωτικό και αντί-αριστερό λόγο, όταν τα γνωστά δεξιά και ακροδεξιά κόμματα εκφράζουν φανατικό αντί-εθνικοσοσιαλιστικό και αντί-εθνικιστικό λόγο ; Η Ν.Δ μέσω του ΄΄ δικτύου 21 ΄΄ , ο δε ΛΑΟΣ μέσω του Κ. Γεωργιάδη έχουν σαφέστατα κηρύξει πόλεμο στον εθνικιστικό κόσμο. Ιδεολογικό και πολιτικό. Πώς να δημιουργήσουμε ένα αντί-αριστερό τοίχος γύρω από τη νεολαία όταν τα παραπάνω κόμματα (και μερικά μικρότερα )  στέκουν αγέρωχοι υπερασπιστές της συμμαχίας με το Ισραήλ, του καπιταλισμού και του φιλο-αριστερού λόγου ;  Δεν μπορεί να καταδικάσει κανείς έναν εθνικιστή που θεωρεί ότι πρέπει να αγωνιστεί μέσω ενός κόμματος. Δεν συμφωνώ αλλά δεν μπορώ να τον καταδικάσω. Είναι μια επιλογή και ο καθείς πράττει για τον εθνικισμό από το μετερίζι του. Άλλο οι ατομικές επιλογές και άλλο οι πατριωτικοί οργανισμοί.


Όμως δεν μπορούμε να σχηματίσουμε μια συμμαχία αλλά Ιταλικά , όπου οι εκεί εθνικιστές σχηματίζουν συμμαχίες ακόμα και με κεντρώες πολιτικές δυνάμεις , διότι εδώ όλες αυτές οι πολιτικές δυνάμεις πάσχουν από ευθυνοφοβία και επί της ουσίας δεν έχουν προσφέρει παρά προδοσίες στην πατρίδα. Ειδικά η ΝΔ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον πατριωτισμό παρά ευθύνες για το ξεπούλημα της Κύπρου κλπ. Ο δε ΛΑΟΣ αποτελεί ατομική μπίζνα και μόνο.
Δεν πάσχουμε απο ιδεολογικό σεχταρισμό, ούτε επιθυμούμε να εμφανιστούμε ώς θιασώστες της αγάπης προς την πατρίδα. Αλλά ο εθνικισμός μας χρείαζεται πραγματική αυτονομία.

Συμμαχίες με όποιον οργανισμό φέρει γνήσια εθνικιστικά γαλόνια μπορεί να γίνει. Συμμαχία με τις σημερινές , δήθεν πατριωτικές δυνάμεις, δεν χρειάζεται να γίνει. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι επιμονή και νεωτερισμούς . Μπορούμε και μόνοι μας!

http://autonomesskepseis.blogspot.com/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

to mouni tis manas sou mpine mono xrush augh re kariolopousta. gamw esena k ti mana twn dithen poutanopaidwn pou diafhmizeis.pouthena karavlaxe.

Ανώνυμος είπε...

o apopanw einai sfigmenos.
traba xese na hremiseis...

_dankan_