Featured Posts

16/8/10

Προβοκάτορες στη Θράκη βεβήλωσαν μνήματα σε μουσουλμανικά νεκροταφεία της Κομοτηνής



Ο σκοπός επετεύχθη για τους πληρωμένους προβοκάτορες εκ Γερμανίας, που ήταν η επέμβαση του Τούρκου Πρόξενου Κομοτηνής, Μουσταφά Σαρνίτς, σαν προστάτης των μουσουλμάνων της περιοχής !!!
Στόχος να διαταράξουν το ειρηνικό κλίμα συμβίωσης μεταξύ των δύο σύνοικων στοιχείων της περιοχής
Μεγάλης έκτασης αναταραχή στις τάξεις των μουσουλμάνων της Κομοτηνής δημιουργήθηκε την Παρασκευή (13/8) το βράδυ όταν άγνωστοι δράστες βεβήλωσαν τα μουσουλμανικά νεκροταφεία που βρίσκονται στην περιοχή της Εκτενεπόλ, απέναντι από τη Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων (ΔΕΒ).
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η οποία έκανε και την επίσημη καταμέτρηση των ζημιών, καταστράφηκαν συνολικά δέκα (10) μνήματα, εκ των οποίων από μερικά αφαιρέθηκαν οι πλάκες ενώ σε άλλα οι πλάκες καταστράφηκαν ολοσχερώς.


Powered By Cincopa
Μόλις έγινε γνωστή η βεβήλωση των μνημάτων, γύρω στις 10-11 το βράδυ της Παρασκευής, 700-800 μουσουλμάνοι κάτοικοι του οικισμού Ηφαίστου, κυρίως, συγκεντρώθηκαν έξω από τα νεκροταφεία και άρχισαν να διαμαρτύρονται εντόνως και να ζητάνε από την Αστυνομία την άμεση σύλληψη των δραστών, προκειμένου αυτή να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Στον τόπο προσήλθαν από την πρώτη στιγμή, ο αναπληρωτής Νομάρχη, Κώστας Κατσιμίγας, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Μουφτείας Κομοτηνής. Μόλις πραγματοποιήθηκε η καταγραφή των ζημιών από την Αστυνομία, δόθηκε η εντολή να ανοίξουν οι πόρτες του νεκροταφείου προκειμένου να μπουν μέσα οι μουσουλμάνοι και να δουν και οι ίδιοι της ζημιές στα μνήματα των συγγενών τους, όμως οι ίδιοι αρνούνταν πεισματικά να εισέλθουν εντός του χώρου, με τη δικαιολογία ότι δεν ήθελαν να αλλοιωθούν τα καταστραφέντα μνήματα και να εξαφανιστούν ίσως κάποια στοιχεία.




Μετά από λίγη ώρα, όμως, η παραπάνω δικαιολογία κατέρρευσε αμέσως. Μερικοί άκρως φανατισμένοι μουσουλμάνοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να απαιτούν την παρουσία του Τούρκου Πρόξενου Κομοτηνής, Μουσταφά Σαρνίτς, στον χώρο, προκειμένου να εγγυηθεί την αποκατάσταση των ζημιών αλλά και την προστασία τόσο των ίδιων όσο και του νεκροταφείου !!!
Σύμφωνα, με ασφαλείς πληροφορίες της «Φωνής», το περιστατικό αυτό αποδίδεται σε προβοκάτορες, μουσουλμάνους τούρκικης καταγωγής από τη Γερμανία, οι οποίοι και ήρθαν στη Θράκη για το σκοπό αυτό.
Οι πηγές της «Φωνής» αναφέρουν ότι το βράδυ της Παρασκευής (13/8) περί τις 21:00 μ.μ. οι προβοκάτορες ενημέρωσαν για την κίνηση τους αυτή όλες τις μουσουλμανικές εφημερίδες της Κομοτηνής αλλά και μουσουλμάνους κατοίκους σε γνωστό εντευκτήριο της μουσουλμανικής νεολαίας καθώς και μερικούς ακόμα στον οικισμό Ήφαιστο.
Ο σκοπός τους προφανής. Να δημιουργήσουν ένταση και φανατισμό μεταξύ των μουσουλμάνων και χριστιανών κατοίκων της περιοχής αλλά και να πετύχουν την παρέμβαση του Τούρκου Πρόξενου και της Τουρκίας γενικότερα, σαν εγγυήτριας δύναμης των μουσουλμάνων της Θράκης.
Τελικά, μετά από αρκετή ώρα και αφού ο Τούρκος Πρόξενος δεν εμφανιζόταν στα νεκροταφεία, ομάδα μουσουλμάνων αποτελούμενη από 200 περίπου άτομα κατευθύνθηκε στο Τούρκικο Προξενείο Κομοτηνής, όπου άρχισε να φωνάζει συνθήματα με κυριότερο εξ αυτών «Που είναι ο Πρόξενος». Κατά τις 02:00 περίπου το βράδυ, ο Τούρκος Πρόξενος, Μουσταφά Σαρνίτς, έκανε την εμφάνιση του στο Προξενείο όπου μετέβη με τα πόδια από την οικία του.
Σε συνομιλία που είχε με τους συγκεντρωμένους κατοίκους, ο Μουσταφά Σαρνίτς, τους είπε πως «εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Δεν έχω αρμοδιότητα, απευθυνθείτε στην Αστυνομία, στο Δήμο ή στη Νομαρχία. Πηγαίνετε τώρα σπίτια σας και θα τα πούμε από αύριο». Μετά τη συνομιλία το συγκεντρωμένο πλήθος διαλύθηκε αποθεώνοντας εν μέσω χειροκροτημάτων τον Τούρκο Πρόξενο.
Αν μη τι άλλο, το γεγονός αυτό αποδεικνύει πλέον περίτρανα το πόσο τραγική είναι η κατάσταση στη Θράκη, αποτέλεσμα των αδέξιων χειρισμών των πολιτικών της χώρας εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες. Οι εξτρεμιστές της μειονότητας κατάφεραν με το χθεσινό γεγονός να επιβάλλουν με την παρουσία του Μουσταφά Σαρνίτς ένα καθεστώς συνδιοίκησης στην περιοχή. Ήθελαν και κατάφεραν να δείξουν ότι μερικοί, ευτυχώς, και όχι η πλειοψηφία της μειονότητας, αισθάνονται ανασφαλείς στην Ελλάδα και ζητούν από τον Τούρκο Πρόξενο να εγγυηθεί την ασφάλεια τους.
Σύμφωνα, επίσης, με πληροφορίες της «Φωνής» οι προβοκάτορες εκ Γερμανίας αναμένεται να κυκλοφορήσουν πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από τη χθεσινή αναταραχή σε όλη την Ευρώπη. Από την πρώτη στιγμή που καταφθάσαμε εμείς προσωπικά στο χώρο των νεκροταφείων, παρατηρήσαμε ότι εκτός των γνωστών μουσουλμάνων δημοσιογράφων της Κομοτηνής βρισκόταν και ένας κάμεραμαν ο οποίος βιντεοσκοπούσε το κάθε τι.
Κώστας Κατσιμίγας : «Λυπηρά γεγονότα, να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας»
Ο αναπληρωτής Νομάρχη, Κώστας Κατσιμίγας, σε δηλώσεις του στη «Φωνή» από τον χώρο των νεκροταφείων όπου βρισκόταν δήλωσε πως «ειδοποιήθηκα ότι έγιναν κάποιες ζημιές στα νεκροταφεία της περιοχής Εκτενεπόλ. Ήρθα εδώ αμέσως, ήταν ήδη παρούσα η Αστυνομία, έγινε καταγραφή των ζημιών και διενεργείται προανάκριση. Από κει και πέρα εμείς προσπαθούμε να ηρεμήσουμε τον κόσμο και από αύριο να γίνει μια αναλυτικότερη εκτίμηση της κατάστασης.
Εγώ ειδοποιήθηκα γύρω στις 12 και απ’ ότι μου είπαν οι αστυνομικοί, καθώς εμείς δεν κάναμε επίσημη καταμέτρηση, καταστράφηκαν 10 μνήματα. Άλλα ήταν βγαλμένα από τη θέση τους και άλλα ήταν σπασμένα. Έχουν σπάσει οι ψιλές πλάκες, οι χοντρές απλώς βγήκαν από τη θέση.
Αυτά τα γεγονότα είναι λυπηρά σε κάθε περίπτωση, το θέμα είναι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας καθώς ότι γίνεται εν βρασμώ ψυχής οδηγεί σε λάθος δρόμους. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε αυτή τη στιγμή για τίποτα εφ’ όσον γίνεται προανάκριση.
Αυτό το πράγμα μπορεί να έχει γίνει και από προβοκάτορα, όπως μπορεί να έχει γίνει από έναν μεθυσμένο ή από ένα παιδί ή από έναν ανόητο. Όλα είναι πιθανά. Ελπίζω οι αστυνομικές αρχές να κάνουν καλά τη δουλειά τους, όπως την κάνουν συνήθως, και σύντομα να έχουμε τη σύλληψη των ενόχων ώστε να επέλθει η ηρεμία».
Γιώργος Πεταλωτής : «Απομεινάρια του παρελθόντος»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, με αφορμή τους βανδαλισμούς σε μουσουλμανικό νεκροταφείο της Κομοτηνής, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις.
«Στις κοινωνίες υπάρχουν περιθωριακές ομάδες που επενδύουν στο μίσος και τη ρήξη. Που φοβούνται την διαφορετικότητα και έχουν σαν οδηγό τους τις θεωρίες συνωμοσίας.
Οι πράξεις τους είναι απόλυτα καταδικαστέες και αντίθετες προς τα εθνικά μας συμφέροντα. Είναι τα απομεινάρια του παρελθόντος που η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της για πάντα.
Όσοι καταστρέφουν τάφους και βεβηλώνουν τη μνήμη νεκρών που ανήκαν σε άλλο δόγμα, είναι έξω από την κοινωνία μας, την οποία βρίσκουν απέναντί τους πιο ενωμένη».

http://fonirodopis.gr/

Λευτέρης...για τα Δικά μας Παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: