Απαντώντας στα πονηρά παραμύθια περί αντιτουρκικού Ισραήλ και… Ελληνοϊσραηλινού μετώπου(!): «Το ψευδοκράτος του Ντεκτάς έχει μεγάλη οικονομική εξάρτηση από… το Ισραήλ. Βασικό μέσο συνδιαλλαγών είναι η γη των Ελλήνων που έχουν εκδιωχθεί, η οποία πωλείται εδώ και αρκετά χρόνια σε εβραίους. Ενώ μεγάλες είναι και οι ισραηλινής προέλευσης επενδύσεις που στηρίζουν κυριολεκτικά την οικονομία του ψευδοκράτους.»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας φέρεται να βρίσκεται στα σκαριά από Ισραηλινούς ιστιοπλόους σύμφωνα με ραδιοσταθμό και την εφημερίδα Jerusalem Post. Πρόκειται λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα με στόχο την… «καταγγελία» της Τουρκικής εισβολής και κατοχής του βορείου τμήματος της Κύπρου.Οι διαδηλωτές, αναμένεται να φθάσουν στα κυπριακά παράλια, με… γιότ στα οποία θα επιβαίνουν, αντιδρώντας στην «φιλοπαλαιστινιακή στροφή» της κυβέρνησης της Τουρκίας. Στις δηλώσεις τους μάλιστα, δήλωσαν «ειρηνικοί» και «ήσυχοι».
Είναι πραγματικά αστείος ο τρόπος που εκφράζονται εκατέρωθεν οι λεονταρισμοί και κυρίως μέσα από αυτή την τελευταία κίνηση. Αφενός, το Ισραήλ, φαίνεται πως προσπαθεί να ενορχηστρώσει τη νέα σελίδα μετά τα όσα συνέβησαν επί του Τουρκικού πλοίου, όπου σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι. Αφετέρου, αυτή η κατά κάποιο τρόπο «ανταπόδοση», προς τους βάσει σχεδίου λεονταρισμούς της Άγκυρας, μπορεί να επιφέρει ξανά μια ιουδαϊκού τύπου «ισορροπία» (οδόντας αντί οδόντος) στην κοινή γνώμη της χώρας, όπου τα πάντα αντιμετωπίζονται απολύτως εγωιστικά. Στα μάτια των εβραίων του Ισραήλ, προφανώς οι «Τουρκικές προκλήσεις», φαίνονται ως μια έμπρακτη αμφισβήτηση των ιδίων κάτι που δεν μπορούν να υπομείνουν. Πόσο μάλλον, όταν το ίδιο το Ισραήλ στηρίζει την ύπαρξή του σε μια «ανθρωπιστική τραγωδία» και οι πολίτες του λαμβάνουν ετησίως πακτωλούς χρημάτων και αποζημιώσεων (ΗΠΑ και Γερμανία), ενώ σε κάθε ευκαιρία δεν ξεχνά να θυμίσει το άδικο. Και ιδιαίτερα, όταν εκτίθενται με την υπερφίαλη συμπεριφορά τους, την πολιτική γενοκτονίας στην Παλαιστίνη και τις κατά καιρούς επιθετικές διαθέσεις του.
Ειδικά δε, έναντι της Τουρκίας, που είναι επίσης ένα κράτος το οποίο όμως επίσημα και δίχως δικαιολογίες, συγκαλύπτει γενοκτονίες κι εγκληματικές πολιτικές αφομοίωσης στο πρόσφατο παρελθόν του (γενοκτονίες Αρμενίων κι Ελλήνων) αλλά και το παρόν. Υπενθυμίζεται, πως το Ισραήλ σκεπτόμενο μια πιθανή αντιστοίχηση με την Παλαιστίνη, στήριξε(ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ!) και στηρίζει την πολιτική της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων. Επομένως ένας αντίλογος επί του Κουρδικού ζητήματος, θα έπεφτε στο κενό ή πιθανόν να είχε άλλες εξελίξεις. Αντιθέτως η διαφορετική κατάσταση της Κύπρου, είναι αρκετά πρόσφορη (αφορά και το πρόσφατο παρελθόν) τη στιγμή μάλιστα, που ο πρόεδρος της Χριστόφιας έφερε αντιρρήσεις εναντίον της αιματοβαμμένης τελικά αποστολής βοηθείας στη Γάζα. Αρχικά, μετά από συνομιλίες με Τούρκους, τουρκοκύπριους και Ισραηλινούς αξιωματούχους, είχε «παρακαλέσει» να μην χρησιμοποιηθεί η Κύπρος ως αφετηρία και στη συνέχεια, απαγόρευσε τον απόπλου ώστε να μην ενισχυθεί η νηοπομπή από το επίσημο Κυπριακό κράτος. Με αποτέλεσμα, η αποστολή να καταφύγει στα …κατεχόμενα. Έτσι, με μια πρωτοφανή υποτακτικότητα εξυπηρέτησε τους σκοπούς και του Ισραήλ αλλά και της Τουρκίας!
Επιστρέφοντας στην «διαμαρτυρία» των διαδηλωτών με τα γιότ, πρέπει να αναφερθεί μια ακόμα «λεπτομέρεια», αναφορικά με την κατεχόμενη Κύπρο. Κι αυτή αφορά, την οικονομική της εξάρτηση σε μεγάλο βαθμό από… το Ισραήλ. Βασικό μέσο των συνδιαλλαγών είναι η γη των νομίμων κατοίκων που έχουν εκδιωχθεί, η οποία πωλείται εδώ και αρκετά χρόνια σε εβραίους πολίτες του Ισραήλ. Ομοίως και οι όποιες μη Τουρκικής προέλευσης επενδύσεις σε επιχειρήσεις, που κρατούν την οικονομία του ψευδοκράτους σε μια κατάσταση με τα βίας επαρκή και ελλειπτική σε σχέση με το νότιο τμήμα. Εξ’ αυτού λοιπόν, προκύπτει πως οι «διαδηλωτές με τα γιότ», κινούνται με το γνωστό ιδιοτελές πνεύμα ανταπόδοσης κι όχι ως… «φιλέλληνες» διαψεύδοντας μάλιστα οι ίδιοι, όσους πρόσμεναν σε κάτι τέτοιο για να δικαιολογήσουν τις φιλοσιωνιστικές τους επιλογές.
Την ίδια στιγμή, που το Ισραήλ, προσπάθησε να αποκλιμακώσει την επίπλαστη «ένταση» στις σχέσεις του με την Τουρκία, ο Ερντογάν ερωτηθείς για την «εν πλω διαδήλωση» απάντησε: ««Ο Τουρκικός στρατός δεν είναι κατοχικός στην Κύπρο, αλλά βρίσκεται στο νησί για τις ανάγκες που προκύπτουν από την ιδιότητα της Τουρκίας, ως εγγυήτριας χώρας», επαναλαμβάνοντας την βασική αφορμή-δικαιολογία της εισβολής στο νησί το 1974. «Εάν τα σκάφη πάνε στη Νότια Κύπρο, το θέμα δεν μας αφορά».
http://xryshaygh.wordpress.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου