Featured Posts

20/6/10

Ο Ελληνικός Στρατός περνάει τον ποταμό Εβρο και κατευθύνεται προς την Πόλη;....Δυστυχώς είναι μια απλή άσκηση διάβασης του Εβρου...Κάτι είναι κι αυτό.

Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία πριν μερικές ημέρες, η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατεύματος (ΤΑΜΣ) «Συγκρότημα Μηχανοκίνητου Λόχου Πεζικού κατά τη Βίαια Διάβαση Ποταμού», από μονάδες και ανεξάρτητες υπομονάδες της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας.

Η συγκεκριμένη μονάδα ανήκει στην δύναμη της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (Επιχειρησιακό Στρατηγείο) και έχει έδρα την Καβύλη στον βόρειο Έβρο. Η Ταξιαρχία είναι εξοπλισμένη με άρματα μάχης Leopard 1A5, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (TOMP) M113A2, αυτοκινούμενα πυροβόλα M-109 των 155 χλστ, αντιαρματικούς πυραύλους TOW II επί οχήματος M-901 ITV, και αυτοκινούμενους όλμους M-106Α1 των 4,2 ιντσών.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Μ-113Α2, διέσχισαν τον ποταμό με ιδία μέσα, ενώ πραγματοποιήθηκε και άσκηση ανάπτυξης πλωτής γέφυρας η οποία χρησιμοποιήθηκε για την διεκπεραίωση των αρμάτων μάχης της Ταξιαρχίας στην απέναντι όχθη.



ΣΧΟΛΙΟ
Θα ήταν καλύτερα να μιλούσαμε για πραγματική διάβαση του ποταμού Εβρου.
Αλλά μιας και δεν είναι, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι πάλι καλά που ο στρατός μας κάνει παρόμοιες ασκήσεις σαν απάντηση στις τουρκικές ασκήσεις αποβάσεως στα νησιά μας...... 


http://koukfamily.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: