Featured Posts

22/4/10

Η επιστροφή της Ελληνικής Μπύρας!


Είναι κοινό μυστικό πως με την παραδοσιακή «Fix Hellas» μεγάλωσαν ολόκληρες γενιές Ελλήνων αφού για ολόκληρες δεκαετίες ήταν το «συνώνυμο» της μπύρας στην χώρα μας.  


   
  
Fix Hellas: Και πάλι στο τραπέζι μας (Φιάλες 330 και 500 ml)


Το εντυπωσιακό ταξίδι της «Fix Hellas» που ξεκίνησε το 1864 είχε δύο σημαντικές στάσεις. (Για την ιστορική διαδρομή της Φιξ μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας με τίτλο Μπύρα Fix: Άλλαξαν χέρια τα σήματα της ιστορικής ελληνικής μπύρας με σχετική επικαιροποίηση του κειμένου –στο τέλος του άρθρου- τον Φεβρουάριο 2010).

Οι στάσεις αυτές ήταν «επώδυνες» αφού υπήρξαν το αποτέλεσμα της κατάρρευσης μιας ολόκληρης οικονομικής «αυτοκρατορίας» (1982) ή της επιχειρηματικής αστοχίας επίδοξων συνεχιστών του σήματος (1995 και μετά).   


 

Fix Hellas: Η έκπληξη της «παραδοσιακής» φιάλης που θα επανακυκλοφορήσει!


Σήμερα, η ««Fix Hellas» βρίσκεται σε καλά χέρια – χέρια που φαίνεται να έχουν την θέληση και την ικανότητα να προσφέρουν το ιστορικό ελληνικό προϊόν, πλήρες και σωστό, στον Έλληνα καταναλωτή.

Με προσεκτική και συγκροτημένη προετοιμασία, με σημαντικές επενδύσεις για τον απόλυτο έλεγχο της παραγωγής από ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά τα μυστικά της μπύρας, με ένα δίκτυο διανομής που καλύπτει ολόκληρη την Ελλάδα και ένα διαφημιστικό πρόγραμμα που ενημερώνει τον Έλληνα καταναλωτή, η «Fix Hellas» έφθασε επί τέλους και πάλι στο τραπέζι μας!



 

Fix Hellas: Οι δύο συσκευασίες αλουμινίου

Όπως ακριβώς ανακοινώθηκε από τους νέους ιδιοκτήτες του ιστορικού σήματος στις αρχές του 2009, η άνοιξη του 2010 είναι η περίοδος επανακυκλοφορίας της ελληνικής «Fix Hellas» που για ολόκληρες δεκαετίες «εμφανίζεται» στις ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου χωρίς να μπορούμε να την απολαύσουμε μέχρι σήμερα. 

Υπενθυμίζεται ότι νέος ιδιοκτήτης του σήματος της ιστορικής «Fix Hellas» είναι η «Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ» στην οποία συμμετέχουν ο Γιάννης Χήτος, ένας εκ των ιδιοκτητών και πρόεδρος ΔΣ της «ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ», (σε ποσοστό 51%) και οι αδελφοί Ηλίας και Γιώργος Γκρέκης οι οποίοι το 2005 είχαν δημιουργήσει την  «Α.Ε. Ελληνικές Μικροζυθοποιίες».  Η εταιρία αυτή, στην οποία  από το 2008 συμμετείχε (με ποσοστό 51%) ο Γιάννης Χήτος, πρώτα απορρόφησε την «Ολυμπιακή Ζυθοποιία» (που είχε τα σήματα της «Μπύρας Φιξ») τον Φεβρουάριο του 2009 και μετά μετονομάστηκε σε «Ολυμπιακή Ζυθοποιία» τον Ιανουάριο του 2010, διαθέτοντας πλέον τόσο τα δικά της σήματα (Β29, Genesis κα όσο τα σήματα της Φιξ).

Από τις πρώτες μέρες της απόκτησης του σήματος της ιστορικής  «Fix Hellas», οι νέοι ιδιοκτήτες έδειξαν να συναισθάνονται όχι μόνο τις μεγάλες δυνατότητες αλλά και την μεγάλη ευθύνη που επωμίστηκαν, να πετύχουν δηλαδή την αναγέννηση ενός παραδοσιακού, αυθεντικού ελληνικού προϊόντος με τόσο μεγάλη ιστορία. Η αίσθηση αυτή επιβεβαιώνεται από τα προσεκτικά βήματα που έγιναν τα οποία δείχνουν σοβαρότητα, συνέπεια και επαγγελματισμό:

Επένδυσαν πολλά χρήματα στον τομέα της παραγωγής της «Μπύρας Φιξ»  που γίνεται στην Ριστώνα Βοιωτίας αξιοποιώντας τα πλούσια υπόγεια νερά της περιοχής που εντάσσονται γεωγραφικά στη λεκάνη της λίμνης Υλίκης.

Δημιούργησαν μια πλήρη σειρά της «Fix Hellas» σε διάφορες συσκευασίες: Φιάλη (330 και 500 γρ. καθώς και την μεγάλη έκπληξη της επανακυκλοφορίας της παραδοσιακής φιάλης της «Fix Hellas»), αλουμίνιο (σε 330 και 500 γρ.) καθώς και βαρέλια 30 κιλών.

Σχεδίασαν προσεκτικά την επικοινωνιακή πολιτική: Συσκευασίες  που διακρίνονται για την απλότητα της εικαστικής προσέγγισης η οποία «εκπέμπει» σεβασμό στην μεγάλη παράδοση του προϊόντος, ευρηματική επανεμφάνιση μιας φιάλης «Fix Hellas» από το παρελθόν, ξεχωριστά ποτήρια για την «Fix Hellas» από φιάλη ή από βαρέλι και βέβαια μια διαφημιστική καμπάνια που ξεκινάει σύντομα.   
Είναι αξιοσημείωτο πως στην φετινή, 23η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών, η «Fix Hellas» παρουσιάστηκε σε ένα μεγάλο, κεντρικό περίπτερο στολισμένο στους τοίχους του με σκηνές αγαπημένων πρωταγωνιστών της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου (άλλωστε όλοι τους έπιναν «Fix Hellas»).

Τέλος, πέτυχαν ένα εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα που θα ενθουσιάσει όσους αποφασίσουν την «επιστροφή στις ρίζες» επιλέγοντας την «Fix Hellas» που σίγουρα Κάνει Καλό  από πάρα πολλές και διαφορετικές πλευρές!

Ευχόμαστε Καλό Ταξίδι στο νέο ξεκίνημα της ιστορικής «Fix Hellas», χωρίς καμιά άλλη στάση στην μελλοντική της πορεία!

 http://www.x-hellenica.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: