Featured Posts

8/7/09

Μεθοδική και υπόγεια προπαγάνδα υπέρ μιας αυτόνομης Κρήτης!

Ποια ξένα κέντρα (τουρκικά, αμερικανικά ή εβραϊκά)
καλλιεργούν μεθοδικά αυτονομιστικό ζήτημα στην Κρήτη;


Μπορεί να μοιάζει με συνωμοσιολογικό σενάριο ένα τέτοιο ερώτημα, όμως ακόμη και η φήμη (πολύ περισσότερο όταν συνοδεύεται από κατά καιρούς συγκεκριμένες εκδηλώσεις) αποτελεί σπόρο που κάποιοι επιχειρούν να φυτρώσει έτσι ώστε όταν έλθει η ώρα να προσπορισθούν οφέλη ξένα συμφέροντα.
Ποιος μπορεί να θεωρήσει απλώς αφέλεια το γεγονός ότι σε τελικό τοπικού ποδοσφαιρικού αγώνα στο Ηράκλειο, κάποιοι (και ποιοι είναι αυτοί;) είχαν αναρτήσει στις κερκίδες του γηπέδου τη σημαία της «Κρητικής Πολιτείας» (1896 - 1913) και πάνω της είχαν γράψει «Ανεξαρτησία 2012», δηλαδή τότε που συμπληρώνονται τα 100 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα;
Και το ερώτημα είναι αν διατάχθηκε αστυνομική ή δικαστική έρευνα για να εντοπισθούν αυτοί που ανάρτησαν τη σημαία. Ή αρκέστηκαν οι Αρχές στο να κατεβάσουν μόνο τη «σημαία»;
Αν θελήσει να αξιολογήσει κανείς το περιστατικό αυτό, καθώς και άλλα που θα αναφερθούν παρακάτω, δεν είναι δυνατόν να μη δώσει βάση στις φήμες που διαδίδονται και μέσω του διαδικτύου (για άμεση εξάπλωσή τους) ότι με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Κρήτης (που έγινε τον Μάιο του 1913, με τη Συνθήκη του Λονδίνου) θα γίνει... δημοψήφισμα στο νησί για να αποφασίσουν οι Κρητικοί αν επιθυμούν να μείνουν στο ελληνικό κράτος ή να ανεξαρτητοποιηθούν (!), αναβιώνοντας την «Κρητική Πολιτεία». Δηλαδή το αυτόνομο κράτος που δημιουργήθηκε στην Κρήτη μετά την Κρητική Επανάσταση του 1896.
Είναι προφανές ότι οι «επιχειρήσεις» αυτές αποκαλύπτουν επαγγελματική σχεδίαση, οργάνωση και εκτέλεση που εκμεταλλεύεται συγκυρίες. Όπως δε αναφέρουν κύκλοι Υπηρεσιών Ασφαλείας, σε όλες τις περιπτώσεις αποκαλύπτεται «συνειδητή και όχι παρορμητική ή επιπόλαιη εμπλοκή ατόμων (κυρίως του επιχειρηματικού χώρου, όπως αποκαλύπτεται από σχόλιο στο διαδίκτυο που δημοσιεύεται πιο κάτω), τα οποία έχουν καταστεί υποχείρια ή καθοδηγούνται αφανώς από τα ξένα κέντρα που αναφέρθηκαν πιο πάνω».
Θα αναφέρουμε -πριν από τα περιστατικά που κινούν εύλογες υποψίες για μεθοδευμένες κινήσεις- δύο χαρακτηριστικές καταχωρίσεις στο διαδίκτυο που δείχνουν πως επιχειρείται να δημιουργηθεί ευνοϊκό κλίμα για το σχετικό ζήτημα:
1. Η πρώτη περίπτωση αφορά... μαντινάδα που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και η οποία ήταν τυπωμένη και σε μπλουζάκια που έφεραν πολλοί Κρήτες αγρότες, αφελώς, κατά τις αγροτικές κινητοποιήσεις στο Ηράκλειο και στον Πειραιά τον Φεβρουάριο του 2009. Έλεγε η μαντινάδα: «Θέλω να ζω ανεξάρτητος / μόνο με νόμους Κρήτης / να μη λογούμαι Έλληνας/ μα Κρητικός πολίτης!»
2. Η δεύτερη περίπτωση αφορά σχόλιο-απάντηση.... «κρητικού αυτονομιστή» στο διαδίκτυο (13/6/07) σε κριτική που ασκήθηκε, επίσης στο διαδίκτυο, από άλλον σχολιαστή, εναντίον της προπαγάνδας απόσχισης τς Κρήτης από την Ελλάδα: «Φίλε που συνέταξες αυτό το ιστολόγιο, εκτός από ανιστόρητος είσαι και απληροφόρητος. Υπάρχουν αρκετά άτομα στο νησί που υποστηρίζουν αυτονομιστικές απόψεις.
Οι λόγοι είναι πως η Κρήτη, ανάλογα με την κρατική συνεισφορά, δεν έχει ανάλογη ανταπόκριση σε κονδύλια της ΕΕ, τα οποία τα διανέμει το κράτος στις περιφέρειες. Μη ξεχνάς ότι η Κρήτη κρατάει στα πόδια του το ελληνικό κράτος με την τουριστική της βιομηχανία και τα αγροτικά της προϊόντα που είναι διαθέσιμα όλο τον χρόνο, λόγω του κλίματός μας. Και επίσης τα εξάγουμε και σε άλλα κράτη. Η τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα και λίγο τα αγροτικά της προϊόντα είναι και ο πλούτος της. Ούτε αμάξια παράγουμε ούτε πολυεθνικές ελληνικές εταιρείες έχουμε ούτε τίποτε άλλο το οποίο να προσφέρει κέρδος στο κράτος αυτό. Οπότε αν φύγει η Κρήτη από την Ελλάδα, τότε η Ελλάδα θα ζημιωθεί. Θα καταταχθεί σε κλάση ίδια με τις χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ. Η οικονομία στην Κρήτη θα αλλάξει αν αυτονομηθεί το νησί. Μία δεύτερη Κύπρος. Όλα τα νησιά, τα μεγάλα εννοώ, στη Μεσόγειο, είναι πλέον αυτόνομα. Η Κρήτη δεν νομίζω να μείνει για πολύ έτσι, φίλε»!
Ιδού και μερικά άλλα περιστατικά (πέραν αυτού που συνέβη στον προαναφερθέντα ποδοσφαιρικό αγώνα):
α) Μόλις δύο ή τρεις μέρες αργότερα από το περιστατικό στο γήπεδο, τα παιδιά ενός σχολείου από χωριό του Ηρακλείου συνοδευόμενα από τον δάσκαλό τους επισκέφτηκαν τη Βουλή των Ελλήνων, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής. Αρκετά παιδάκια φορούσαν μπλουζάκια με τη σημαία της «Κρητικής Πολιτείας»! Το γεγονός το εντόπισε βουλευτής του Ηρακλείου ο οποίος παρενέβη και συζήτησε μαζί τους το θέμα. Τα παιδιά βεβαίως δεν γνώριζαν τι σημαίνει αυτή η σημαία. Οι συνοδοί όμως των παιδιών δεν γνώριζαν τίποτε; Και τι έκαναν για να αποτρέψουν τα παιδιά να φορέσουν τα εθνικώς προκλητικά αυτά μπλουζάκια, πριν από την αναχώρησή τους από το Ηράκλειο; Ή μήπως εν γνώσει τους έγιναν «συνεργοί» στη μεταφορά, στην Αθήνα και στο ελληνικό Κοινοβούλιο, της προπαγάνδας ανεξαρτητοποίησης της Κρήτης που προωθούν όποιοι κύκλοι ή κέντρα κρύβονται πίσω από τις ενέργειες αυτές, και που καθώς φαίνεται είναι τα ίδια κέντρα που έδρασαν και στον ποδοσφαιρικό αγώνα στο Ηράκλειο;
β) Αρχές Ιουνίου του 2007 νέο κρούσμα προπαγάνδας για την αυτονόμηση της Κρήτης σημειώθηκε στην Κορσική, κατά τη διάρκεια Αγώνων των Ευρωπαϊκών Νήσων. Οι διοργανωτές των αγώνων, στα επίσημα έγγραφα που διένειμαν στους συμμετέχοντες αλλά και στην κεντρική ιστοσελίδα των αγώνων, εμφάνιζαν την Κρήτη ως... ανεξάρτητο κράτος, με τη σημαία της «Κρητικής Πολιτείας» πάνω στον χάρτη της Κρήτης, σε αντίθεση με τη συμμετοχή της Κέρκυρας, που εμφανιζόταν κανονικά με τη σημαία της Ελλάδας! Το ίδιο σκηνικό είχε προγραμματισθεί να γίνει και κατά την τελετή έναρξης των αγώνων, με έπαρση της σημαίας της «Κρητικής Πολιτείας». Ύστερα από παρέμβαση των ελληνικών Αρχών το θέμα διευθετήθηκε, πλην όμως οι διοργανωτές δεν έδωσαν ποτέ καμία εξήγηση ούτε πώς διέπραξαν αυτό το... λάθος με τα έντυπα και την ιστοσελίδα τους ούτε πώς βρέθηκε στα χέρια τους η σημαία της συμμετέχουσας για την ανάρτηση στον ιστό μαζί με τις λοιπές εθνικές σημαίες. Εξήγησε βεβαίως μπορεί να μην εδόθη, διότι μπορεί να μη ζητήθηκε κιόλας!
Όπως επισημαίνουν κύκλοι Υπηρεσιών Ασφαλείας, δεν υπάρχει σχεδόν καμία αμφιβολία ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει υπεισέλθει ξένος δάκτυλος, πιθανόν τουρκικός, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειας για την ανάδειξη και νέων γκρίζων ζωνών. Επισημαίνεται επίσης ότι δεν αποκλείεται να είναι έργο τρίτου ξένου παράγοντα που πιθανόν έδρασε στο πλαίσιο σχεδίου αποσταθεροποίησης της ελληνικής κυβέρνησης, για τους ίδιους γνωστούς λόγους, αν θυμηθούμε και τις πυρκαγιές στον Νομό Ηλείας τον Ιούλιο του 2007.


Πηγή http://kostasxan.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: