Featured Posts

29/7/08

Καταργεί τον Εθνικό Ύμνο ο Χριστόφιας στην Κύπρο;


Δημοσιεύθηκε από xryshaygh στο Ιούλιος 29, 2008

Άνεμος… αλλαγής στην Κύπρο με υποχωρήσεις και «κουλτούρα συμφιλίωσης»

Από την εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ της 27ης Ιουλίου: «Αυτή η υπόθεση με τη σιωπηρή κατάργηση του Εθνικού μας Ύμνου στους εορτασμούς που διοργανώνουν οι πρέσβεις στην Κύπρο πρέπει να προβληματίσει κάποιον, επιτέλους. Την αρχή έκαναν οι Αμερικανοί στις 14 του μήνα και ακολούθησαν την επόμενη εβδομάδα οι Γάλλοι. Με τη δικαιολογία ότι δεν θέλουν να κακοφανίσουν τους Τουρκοκυπρίους που παραβρίσκονται στις εκδηλώσεις τους, αρνούνται ν’ ανακρούσουν τον Εθνικό μας Ύμνο. Η Κυβέρνηση τηρεί σιγήν ιχθύος, με αποτέλεσμα οι ξένοι να θεωρούν πλέον δεδομένο ότι δεχόμαστε ισότητα από πλευράς κρατικής υπόστασης με το ψευδοκράτος. Τα ίδια συνέβησαν και με τους Ελβετούς την περασμένη Πέμπτη. Με τη δική μας ανοχή, σε λίγο οι ξένοι δεν θα δέχονται ούτε τη σημαία μας και έτσι σιγά-σιγά το κράτος θα πάει περίπατο. Καιρός να ξυπνήσουμε ή αν η Κυβέρνηση διαφωνεί, να το πει ανοικτά. Κατάργηση της εθνικής ταυτότητας δεν μπορεί να γίνει ποτέ. Ούτε κατάργηση των εθνικών συμβόλων πριν από τη λύση.»

Όπως καταλάβατε, προκειμένου να «μην κακοφανίσουν τους Τουρκοκυπρίους που παραβρίσκονται στις εκδηλώσεις τους» ο κομμουνιστής Χριστόφιας τα δίνει όλα.
Συναντήσεις με τον κατοχικό Μεχμέτ Αλί Ταλάτ που δίνουν την πολυπόθητη νομιμοποίηση στους τούρκους εισβολείς, υποστολή της ελληνικής σημαίας μας, από τον έναν εκ των τριών ιστών του ΡΙΚ, δέσιμο της ελληνικής σημαίας στο οδόφραγμα της Οδού Λήδρας και άλλα παραδείγματα απεθνικοποίησης της μαρτυρικής Κύπρου.

Στο ίδιο πνεύμα και η παρακάτω είδηση από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:
Πνεύμα συμφιλίωσης στα σχολεία της Κύπρου
Ο υπουργός Παιδείας Κύπρου ανέφερε ότι τα βιβλία της Ιστορίας θα αλλάξουν και σε αυτά θα προστεθούν τα γεγονότα των τελευταίων 50 χρόνων στην Κύπρο. Η προώθηση της κουλτούρας της συμφιλίωσης μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων αποτελεί στόχο της κυπριακής κυβέρνησης για τη νέα σχολική χρονιά, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Δημητρίου. Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, η αλλαγή των σχολικών βιβλίων θα γίνει σε διάστημα ενός χρόνου. Ανέφερε ακόμη ότι στα σχολεία θα πραγματοποιούνται σεμινάρια, στα οποία θα μιλούν ειδικοί για τη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, Νίκος Τορναρίτης, δήλωσε ότι η Επιτροπή στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για προώθηση της κουλτούρας της συμφιλίωσης.

Τελικά παντού υπάρχει μία Ρεπούση…

Δεν υπάρχουν σχόλια: