Featured Posts

3/5/12

AKOY ΑΡΙΣΤΕΡΕ ΚΙ ΕΣΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ



 
Το σάπιο καθεστώς της χρηματοπιστωτικής και κλεπτοκρατικής τηλεδημοκρατίας και τα κομματικά παράγωγά του, κατατάσσουν κατά την συμβατική διαχείριση του πολιτικού τόξου την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στην άκρα δεξιά του πολιτικού φάσματος. Η γραμμική θέαση του πολιτικού φάσματος είναι μια απλοϊκή όσο και στρεβλωτική θεώρηση του πολιτικού γίγνεσθαι, νεωτερικής κοπής, ανάλογης της γραμμικής θεώρησης του ιστορικού γίγνεσθαι, η οποία οδηγεί στην υιοθέτηση μιας ρηχής και κοντόθωρης αναλυτικής ερμηνευτικής του θεάτρου των πολιτικών γεγονότων. Αυτός είναι και ο λόγος που το πολιτικό σύστημα αδυνατεί σήμερα να ερμηνεύσει τις βαθύτερες λαϊκές διεργασίες που οδήγησαν στην εκρηκτική άνοδο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Το εργαλείο πολιτικής ανάλυσης που διαθέτει, τόσο στην αστική-φιλελεύθερη, όσο και στην μαρξιστική του εκδοχή είναι χονδροειδές, παρωχημένο και ως εκ τούτου ακατάλληλο για να ιχνηλατήσει τις λεπτοφυείς διεργασίες που διαπερνούν και ανασυνθέτουν με νέους όρους το κοινωνικό σώμα. Εν όσω η Αριστερά και η Δεξιά φαντάζουν παρωχημένες, αδυνατώντας να ερμηνεύσουν τα γεγονότα, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τριάντα χρόνια τώρα μελετά, σμιλεύει και οξύνει το όργανο οντολογικής, ιστορικής και πολιτικής ανάλυσης που διαθέτει. Και ερμηνεύοντας αυθεντικά το πολιτικό σκηνικό, σήμερα μπορεί πειστικά να απευθυνθεί σε ολόκληρο το γραμμικό πολιτικό φάσμα, του οποίου δεν αποτελεί σημείο ή περιοχή και να το ρυμουλκήσει συλλήβδην στην δική της θεώρηση της ιστορίας. Έτσι, με ασφάλεια μπορεί να προδικάσει εκείνο που όλοι οι άλλοι δεν τολμούν καν να υποθέσουν: Σε πέντε χρόνια (αριθμός 5) η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα έχει εξαφανίσει από τον πολιτικό χάρτη τις δυο πολιτικές δυνάμεις που σήμερα φαντάζουν κραταιές, το σταλινικό ΚΚΕ και τον νεοκομμουνιστικό ΣΥΡΡΙΖΑ μαζί με τα αναρχοκαθεστωτικά και ακροαριστερά θραύσματά τους. Θα τα εξαφανίσει όχι με “αντιδημοκρατικές” διαδικασίες, αλλά με την εξάλειψη των ιστορικοκοινωνικών συνθηκών που τα εκτρέφουν και αποτελούν λόγο και αιτία της ύπαρξης τους, αφαιρώντας τους τα κοινωνικά ερείσματα με την φιλολαϊκή της πολιτική.
Και τότε, εκ των κομμουνιστών θα μείνουν μόνον οι αμετανόητοι, απομονωμένοι από το λαϊκό σώμα, εγκιβωτισμένοι στην μονή Περισσού, όπου εν μέσω ιδεοληπτικής παράκρουσης θα περιφέρουν το άσαρκο σαρκίο τους προσευχόμενοι στα σκύβαλα του Μαρξ, του Έγκελς και του Λένιν υπό την θαλπερή σκέπη του πατερούλη Στάλιν.
Στην γή που γέννησε την οντολογία και την φιλοσοφία, τον Ηράκλειτο και τον Πλάτωνα, η κομμουνιστική σκουριά δεν μπορεί παρά να είναι απόβλητη.

Άκου λοιπόν αριστερέ κι εσύ κομμουνιστή.
Η αριστερά και η δεξιά δεν υπάρχουν, είναι ιδεολογικές ψευδαισθήσεις, διχαστικές του λαϊκού σώματος. Υπάρχει μόνον η πατρίδα και το πολιτικό της υποκείμενο, ο λαός. Η αποδοχή του όρου αριστερός ή δεξιός, είναι άστοχη κι αστόχαστη, διότι αποτελεί μονόπλευρη θέαση του πολιτικού τοπίου. Ο μονόφθαλμος δεν υπερηφανεύεται γι’ αυτό, διότι έχει επίγνωση της απωλείας και επιχειρεί να την αναπληρώσει. Ο αριστερός κομπάζει και κοάζει, διότι έχει άγνοια της αγνοίας του, πράγμα που συνιστά πολιτική αναπηρία.
Εσύ αριστερέ κι εσύ κομμουνιστή, για την πατρίδα και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είσαστε πρώτα Έλληνες πολίτες και πατριώτες με όλα τα καθήκοντα και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτήν την ιδιότητα. Για την παράταξή σας, δεν είσαστε τίποτε από τα δύο, παρά απρόσωπο εργαλείο της ταξικής πάλης. Είστε εργάτες και εργαζόμενοι, ποτέ Έλληνες πολίτες. Το κόμμα, σας θέλει εξαθλιωμένους προλετάριους, γι’ αυτό σας ταυτίζει πολιτικά και σας εξομοιώνει κοινωνικά με τους λαθρομετανάστες εισβολείς, ώστε να δικαιώσει τον “ιστορικό σας ρόλο” στην ταξική πάλη, που αποτελεί την ιδεολογική του παράκρουση. Για την αριστερά και τον κομμουνισμό, εσύ και ο λαθρομετανάστης είστε ίδιοι, γιατί είστε και οι δύο εργάτες ή άνεργοι. Για την πατρίδα και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είστε απολύτως διαφορετικοί, διότι εσύ είσαι Έλληνας πολίτης κι αυτός λαθρομετανάστης εισβολέας!
Το πρόβλημά σου αριστερέ κι εσένα πατριώτη κομμουνιστή, είναι η εκμετάλλευση, που επιβάλλει η κλεπτοκρατική άρχουσα τάξη, που είναι δημοκρατική αλλά αντιπατριωτική. Η δημοκρατία είναι η θεσμική θωράκιση και ο πολιτικός μανδύας της μετάγγισης του πλούτου που εσύ δημιουργείς και παράγεις, σε εκείνους που τον απομυζούν και τον λυμαίνονται. Η κλεπτοκρατική άρχουσα τάξη δεν αναγνωρίζει τον εργάτη ή εργαζόμενο Έλληνα πολίτη ως ισότιμο με τον ιδιοκτήτη (αφεντικό) Έλληνα πολίτη. Την αναγνώριση αυτής της ισοτιμίας, τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια, την επιβάλλει στα αφεντικά και τους εκμεταλλευτές ο πατριωτισμός της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Ο πατριωτισμός ενώνει. Η ταξική πάλη και το κόμμα διχάζουν το λαϊκό σώμα και δεν καλλιεργούν το ενωτικό πατριωτικό και λαϊκό φρόνημα.
Η εξάλειψη των κοινωνικών αντιθέσεων είναι αποτέλεσμα της εξάλειψης των οικονομικών αντιθέσεων. Γι’ αυτό η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εγγυάται το ελάχιστο Ισόβιο Εισόδημα Διαβίωσης για κάθε Έλληνα πολίτη, ανεξάρτητα από την αμοιβή της εργασίας, επικαιροποιημένο σε 1.000 ευρώ ανά μήνα για τον ενήλικα και 500 ευρώ ανά μήνα για τον ανήλικο. Για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κάθε τετραμελής ελληνική οικογένεια με δύο παιδιά πρέπει και μπορεί σήμερα να έχει 3.000 ευρώ μηνιαίο εισόδημα. Και κάθε ζευγάρι συνταξιούχων πρέπει και μπορεί σήμερα να έχει 2.000 ευρώ σύνταξη. Λεφτά υπάρχουν στις τσέπες των κλεπτοκρατών !
Αν η πατρίδα εξασφαλίζει στον λαό αυτό το επίπεδο διαβίωσης και εξαλείφει την κοινωνική αδικία και εκμετάλλευση, για ποιό άλλο λόγο αριστερέ κι εσύ κομμουνιστή χρειάζεται να είσαι αριστερός ή κομμουνιστής; Δεν αίρεται η ιστορική αδικία, την οποία έχει αναγάγει σε ιδεολογία ο κομμουνισμός για να τρέφει τους κηφήνες των κομματικών του παραμάγαζων, που αποτελούν την αριστερή όχθη της άρχουσας τάξης του διαίρει και βασίλευε; Άρα γιατί να συνεχίσεις να είσαι αριστερός ή κομμουνιστής και όχι απλά Έλληνας πατριώτης;
Μήπως σε ενδιαφέρει η ”κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής” και “η εξάλειψη της ατομικής ιδιοκτησίας”; Μα αυτά ακριβώς αποτελούν την ιδεοληπτική παράκρουση των κομματικών καθοδηγητών σου και συνιστούν το άλλοθι της εκμετάλλευσης σου, χάριν της βασιλείας των άεργων κομματικών και συνδικαλιστικών κομμουνιστικών κηφήνων. Το αποτέλεσμα αυτής της ιδεοληπτικής παράκρουσης το γνωρίζουμε πολύ καλά: Είναι ο σοσιαλισμός, το μοντέλο της Σοβιετικής Ένωσης, που σήμερα, που μας την ξαναπροτείνει το κόμμα σου, είναι ήδη είναι μια μούμια που έχει σαπίσει.
Αν ο πατριωτισμός εξασφαλίζει την πολιτική σου αξιοπρέπεια ως Έλληνα πολίτη, την εξάλειψη της κοινωνικής και οικονομικής αδικίας, την εξάλειψη της εκμετάλλευσης από τα αφεντικά, γιατί σε ενοχλεί ως εργάτη και εργαζόμενο η άσκηση της επιχειρηματικότητας από όποιον άλλο ισότιμο Έλληνα πολίτη επιθυμεί να την ασκήσει; Η επιχειρηματικότητα είναι μια υγιής οικονομική δραστηριότητα, εξόχως επωφελής για την πατρίδα, αρκεί να ασκείται υπέρ της πατρίδος και του λαού και όχι υπέρ της κλεπτοκρατικής άρχουσας τάξης. Αν με ένα διάφανο σύστημα ελέγχου αποκλειστεί η κερδοσκοπία και με ένα ενιαίο φορολογικό και επενδυτικό συντελεστή 50%, όπως εισηγείται η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αφ’ ενός ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και αφ’ ετέρου επιστρέφει στο λαϊκό σώμα το ήμισυ των καθαρών κερδών κάθε επιχείρησης, αυτή δεν είναι μια γνήσια και υγιής οικονομική δραστηριότητα προς όφελος της πατρίδας και του λαού; Αν επιπλέον επιχειρείται υγιής συνεταιριστικός ανταγωνισμός των ιδιωτικών μονάδων, όπου αυτό είναι εφικτό, δεν έχουμε ένα δυναμικό και υγιές οικονομικό περιβάλλον με παράλληλη ανάπτυξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα; Σημασία δεν έχει εδώ και ένα αιώνα “ποιος κατέχει τα μέσα παραγωγής”, αλλά ποιος ελέγχει αυτόν που κατέχει τα μέσα παραγωγής. Ποιος σχεδιάζει και ορίζει τους κανόνες του οικονομικού παιγνίου, που ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα, αλλά απαγορεύει και τιμωρεί σκληρά την εκμετάλλευση.
Τέλος στον χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό της μετανεωτερικής εποχής, αριστερέ κι εσύ κομμουνιστή, σημασία έχει “η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής” ή η κατάργηση της δουλείας του τόκου, δηλαδή της τοκογλυφίας και του τζόγου της άϋλης πίστης των χρηματιστηρίων και των παραγώγων, που καταστρέφουν τις οικονομίες των λαών της οικουμένης, αλλά και της μεγάλης οικογένειας των ευρωπαϊκών πατρίδων; Αυτός είναι ο στόχος του πατριωτισμού της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Η κατάργηση της δουλείας του τόκου και των χρηματιστηρίων. Και αυτός ο πατριωτισμός θα αντικαταστήσει το καπιταλιστικό σύστημα της οικονομίας, που έχει συνολικά και όχι μόνο στην πατρίδα μας χρεοκοπήσει.
Αν όλα αυτά γίνονται πράξη με την ανατολή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στο πολιτικό σκηνικό, γιατί αριστερέ κι εσύ κομμουνιστή να ψηφίσεις Αριστερά ή ΚΚΕ;
Να γιατί σε πέντε (αριθμός 5) χρόνια η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα έχει εξαφανίσει το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ από τον πολιτικό χάρτη.

ΑΡΙΣΤΕΡΕ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ, ΨΗΦΟ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ !

Ι.Φ.

http://xryshaygh.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: