Featured Posts

18/5/12

Η ελληνική Ιστορία και Μυθολογία στον κόσμο του 3D animation

ANTIΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ http://trikalaonline.blogspot.com/
Η ελληνική μυθολογία στον κόσμο του 3D animation
Η πρώτη ελληνική ταινία με virtual special effects που βλέπουμε σε μεγάλες αμερικανικές παραγωγές είναι στα σκαριά! Η «Αθάνατη πραγματικότητα», όπως είναι ο τίτλος της, θα ζωντανέψει ιστορίες από την ελληνική μυθολογία δοσμένες με σύγχρονο τρόπο.

Το ελληνικό σινεμά κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα στον κόσμο του 3D animation. Με άλλα λόγια, για πρώτη φορά θα δούμε ελληνική ταινία επιπέδου των «300», με μάχες και άλλες δύσκολες σκηνές που κόβουν την ανάσα, οι οποίες όμως δεν θα έχουν γυριστεί σε φυσικούς χώρους, αλλά θα δημιουργηθούν με τεχνικό τρόπο σε ένα green screen studio.

Στην ταινία «Η αθάνατη πραγματικότητα», σε σενάριο του Δημήτρη Αντωνίου (βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του) και σκηνοθεσία
του Πάνου Ηλιακόπουλου, θα δούμε τον μυθικό ήρωα Ηρακλή αλλά και αρχαίους θεούς, όπως την Αφροδίτη, τον Απόλλωνα, την Ηρα, τον Ηφαιστος και άλλους, μέσα από μια σύγχρονη πλοκή και δράση. Στην ταινία συμμετέχουν εκατόν είκοσι ηθοποιοί. Ανάμεσα σε εκείνους που έχουν ήδη κλείσει και κρατάνε βασικούς ρόλους είναι ο Κωνσταντίνος Καζάκος (Ηρακλής), ο Γιώργος Γιαννόπουλος (Ηφαιστος), η Ελένη Φιλίνη (Ηρα), ο Γιάννης Αϊβάζης και η Μαρία Κορινθίου (σε πρώτη κοινή κινηματογραφική εμφάνιση, θα υποδυθούν τον Απόλλωνα και την Αφροδίτη), αλλά και η Πατρίτσια Μίλικ-Περιστέρη, ο Μάριος Ιορδάνου, ο Μάνος Πίντζης, η Ιωάννα Τριανταφυλλίδη, ο Παναγιώτης Καποδίστριας και πολλοί άλλοι που θα ενσαρκώσουν ημίθεους, γοργόνες, κύκλωπες και άλλους ρόλους που συνθέτουν ένα περιπετειώδες σενάριο.

Μιλώντας για τη συμμετοχή της σε αυτή την ταινία η Ελένη Φιλίνη μάς είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που θα υποδυθώ την Ηρα σε μια ταινία η οποία είναι η πρώτη στην Ελλάδα με πραγματικά πολύ θεαματικά σπέσιαλ εφέ. Περιμένω πώς και πώς πότε θα αρχίσουμε τα γυρίσματα».

Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο και θα γίνουν σε Αθήνα, Σπάρτη, Αρχαία Ολυμπία, Φαιστό και αλλού. Η «Αθάνατη πραγματικότητα» είναι παραγωγή της εταιρείας 3 Souls Entertainment και αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στα τέλη του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: