Featured Posts

13/7/11

Ι. Μεταξάς: «Αυτή λοιπόν η Δημοκρατία -η Democracy- είναι το παιδί του Καπιταλισμού.»


Είπε ο εθνικός κυβερνήτης Ι. Μεταξάς, σε κάποιες άλλες εποχές, όταν δεν υπήρχαν τηλεοπτικά κανάλια, μεγάλοι ραδιοφωνικοί σταθμοί, εφημερίδες των εκατό σελίδων η καθεμία και με καμιά δεκαριά προσφορές μέσα, ετεροδημότες κ.τ.λ.: «Αυτή λοιπόν η Δημοκρατία -η Democracy- είναι το παιδί του Καπιταλισμού. Είναι το όργανο με το οποίο ο Καπιταλισμός κυριαρχεί επάνω στη λαϊκή μάζα. Είναι το όργανο με το οποίο κατορθώνει ο Καπιταλισμός να παριστάνει τη θέλησή του ως τη λαϊκή θέληση. Αυτό το είδος της Δημοκρατίας χρειάζεται εκλογές καθολικής μυστικής ψηφοφορίας, άρα οργανωμένα κόμματα, και συνεπώς μεγάλα κεφάλαια. Χρειάζεται για τον ίδιο λόγο εφημερίδες, άρα μεγάλα κεφάλαια. Χρειάζεται εκλογική οργάνωση κάθε φορά και εκλογικούς αγώνες, άρα χρήματα. Και τόσα άλλα που απαιτούν κεφάλαια.

Επομένως, μόνον οι κάτοχοι του μεγάλου κεφαλαίου ή τα όργανά τους μπορούν να κάνουν τέτοιους αγώνες. Όταν δε έχει κανείς τις εφημερίδες τότε μορφώνει και την κοινή γνώμη όπως θέλει. Κι αν ακόμη υπερασπίζεται πράγματα που γυμνά θα τα απεστρέφετο ο λαός, τα σκεπάζει με τέτοια δημοσιογραφικά ρούχα ώστε να τα καταπίνει ο λαός. Ή και αν δεν τα καταπίνει, βάζει τις εφημερίδες να γράφουν πως τα κατάπιε. Και τότε ο καθένας πιστεύει ότι όλοι οι άλλοι τα κατάπιαν. Και υποτάσσεται και αυτός. Λοιπόν, η Δημοκρατία είναι το μονογενές και γνήσιον παιδί του Καπιταλισμού, και το όργανό του που επιβάλλει τη θέλησή του κάνοντάς την να φαίνεται ως η λαϊκή θέληση. Από την άλλη μεριά ο Καπιταλισμός, για να συσσωρεύσει τα κεφάλαια στα χέρια που τον εκπροσωπούν, και να κάνει όλον τον άλλο κόσμο σκλάβους του – μα σκλάβους που να νομίζουν πως είναι ελεύθεροι – έχει ανάγκη της ελευθερίας οικονομίας και του περιορισμού του Κράτους από κάθε επέμβαση εις την οικονομία. Και αν πάλι που και που χρειάζεται καμιά επεμβασούλα, πάλι πρέπει η μηχανή του κράτους να είναι στα χέρια του, ώστε η επέμβαση, πάντα όσον το δυνατόν μικρότερη, να είναι πάντα προς όφελός του…» («Τετράδιο Σκέψεων», 1940).

Ας μην μας κοροϊδεύουν, λοιπόν, οι «έντιμοι» -γιατί δεν τους έπιασαν ακόμη να χρηματίζονται, στο επόμενο σκάνδαλο ίσως- εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου με τις εξεταστικές και προανακριτικές τους επιτροπές που δήθεν θα φέρουν την πολυπόθητη «κάθαρση». Για να γίνει πραγματική κάθαρση, πρέπει να αλλάξουν όλα, και πάνω απ’ όλα επιβάλλεται να εξαφανιστεί από την Ιστορία το πολιτικο-οικονομικό σύστημα της ψευτο-κλεπτοκρατίας, το οποίο δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς τη διαφθορά.

Οι δήθεν άσπιλοι κι αμόλυντοι μπολσεβίκοι…
Από την άλλη μεριά, οι συνασπισμένοι και κουκουέδες μπολσεβίκοι, δήθεν άσπιλοι κι αμόλυντοι, καλά θα κάνουν να μη μας προκαλούν. Και τα δικά τους τα χέρια είναι εξίσου «λαδωμένα». Είναι κοινό μυστικό, ότι το ΚΚΕ (στο οποίο συμμετείχαν και οι σημερινοί Συνασπισμένοι μέχρι το 1968, μετά έφτιαξαν το «ες» και στράφηκαν για «χορηγίες» στον Τσαουσέσκου) χρηματοδοτείτο από τη Μόσχα, στα πλαίσια της… διεθνιστικής αλληλεγγύης, και μεγάλο μέρος αυτών των «κόκκινων δολαρίων» επενδύθηκε σε κάθε είδους επιχειρήσεις-ανώνυμες εταιρείες, κότες χρυσοφόρες που γεννούν… κόκκινα δισεκατομμύρια. Αξίζει να σημειωθεί, ότι μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού, ο Γενικός Εισαγγελέας της Μόσχας αναζήτησε τα «κόκκινα δολάρια» αλλά οι πονηροί σύντροφοι σφύριζαν αδιάφορα.
Σχετικά με την παράνομη αυτή χρηματοδότηση, έγραψε ο «Ελεύθερος Τύπος» της 5-11-92: «2,5 δις έφαγε το ΚΚΕ από τη Ρωσία – Τα ζητάει πίσω ο Εισαγγελέας της Μόσχας. Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το ΚΚΕ, εξαιτίας των κεφαλαίων που είχε εισπράξει από την πρώην Σοβιετική Ένωση, στα πλαίσια των «κονδυλίων αλληλεγγύης» που το ΚΚΣΕ μοίραζε στα κομμουνιστικά κόμματα των άλλων χωρών. Με την αλλαγή του καθεστώτος, η Ρωσία απαιτεί να της επιστραφούν τα εκατομμύρια δολάρια που το κομμουνιστικό καθεστώς είχε δώσει κατά καιρούς προς τα «αδελφά κόμματα» των άλλων χωρών. Έτσι, μετά από πολύμηνες διαδικασίες, φαίνεται ότι έφτασε και η σειρά του ελληνικού κόμματος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων εφημερίδων, καθώς και τηλεγραφήματα ειδησεογραφικών πρακτορείων, ο γενικός εισαγγελέας της Ρωσίας ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδας να τον βοηθήσει να βρεθούν τα κεφάλαια της πρώην Σοβιετικής Κρατικής Τράπεζας, που δόθηκαν σε υπευθύνους του ΚΚΕ.

 Κατά τον εισαγγελέα της Ρωσίας, δόθηκαν στο ΚΚΕ 10 εκατομμύρια 825 χιλιάδες δολάρια, 45 και πλέον εκατομμύρια δραχμές και άλλα ποσά σε ξένο συνάλλαγμα, που παρελήφθησαν από προσωπικότητες του ΚΚΕ κατά τη χρονική περίοδο 1971-1990. Ο εισαγγελέας υποστηρίζει άλλωστε, ότι το ΚΚΕ έλαβε και ποσότητες δημοσιογραφικού χαρτιού αξίας 4 εκατομμυρίων αμερικανικών δολαρίων. Να σημειωθεί ότι ο επίτιμος πρόεδρος του ΚΚΕ έχει παραδεχθεί κατά καιρούς ότι το ΚΚΕ είχε οικονομικές δοσοληψίες με την πρώην Σοβιετική Ένωση, καθώς και με άλλες χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού. Μετά την πρόσφατη διάσπαση άλλωστε του ΚΚΕ, οι «ανανεωτικοί» που αποχώρησαν από τον Περισσό είχαν καταγγείλει ότι το επονομαζόμενο ως «ταμείο αλληλεγγύης» είχε χαθεί πριν το 13ο συνέδριο του ΚΚΕ».

Όσον δε αφορά αυτή καθ’ αυτή την υπόθεση Siemens και την σχέση της αριστεράς μ’ αυτήν, ας μην ξεχνάμε ότι επί οικουμενικής κυβέρνησης το 1990, με την σύμφωνη γνώμη και των τριών τότε πολιτικών αρχηγών (Μητσοτάκη, Παπανδρέου και Φλωράκη εκ μέρους του ενιαίου τότε Συνασπισμού) δόθηκε με απευθείας ανάθεση στην Siemens η προμήθεια των ψηφιακών τηλεφώνων.

http://xryshaygh.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: