Featured Posts

14/3/12

Στον Εισαγγελέα Κούβελος ,Βελόπουλος και Δρούτσας


Για ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης αποφάσισε να στείλει ομόφωνα η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής, άλλες δύο από τις 24 συνολικά δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που ελέγχθηκαν από τους ορκωτούς ελεγκτές λογιστές.
Πρόκειται για τους Ισίδωρο Κούβελο, σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη, τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκο Βελόπουλο και τον τέως ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνο Δρούτσα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Βαγγέλη Αργύρη, μετά την υποβολή των πορισμάτων των ορκωτών ελεγκτών λογιστών, για την λίστα του υπουργείου Οικονομικών με εμβάσματα πάνω από 100.000 σε τράπεζες του εξωτερικού, ελέγχθηκαν 24 δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης οικονομικού έτους 2010, χρήσης του 2011.
Από αυτές, μόνο τρεις περιπτώσεις βρέθηκαν ανακριβείς.
"Για τις 20 περιπτώσεις πολιτικών έγινε ο διασταυρωτικός έλεγχος αλλά δεν διαπιστώθηκε παράβαση του νόμου για το πόθεν έσχες", διαβεβαίωσε ο κ. Αργύρης.
Ο κ. Αργύρης δεν θέλησε να πει περισσότερα σε ότι αφορά όσους έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό, ενώ τόνισε ότι "η ανακρίβεια θα καταγραφεί στις εκθέσεις που θα συνταχθούν και θα σταλούν στον εισαγγελέα".
Τόνισε μάλιστα πως δεν προτίθεται να παίξει "το παιχνίδι της ονοματολογίας", διευκρινίζοντας ότι τα ονόματα έχουν ήδη διαβιβαστεί στις κοινοβουλευτικές ομάδες στις οποίες ανήκουν, οι οποίες και θα χειριστούν ανάλογα τις περιπτώσεις των μελών τους.
"Η όποια παράβαση διαπιστώθηκε, μετά την διασταύρωση των στοιχείων και των παραστατικών πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης", σημείωσε και συμπλήρωσε:
"Εξετάσαμε το ενδεχόμενο να προδημοσιεύσουμε τις περιπτώσεις. Όμως ο νόμος είναι σαφής. Δεν μπορεί να γίνει επιλεκτική δημοσιοποίηση".
Προς το παρόν, εκ των δύο ανδρών, σχολίασε το γεγονός μόνο ο τέως ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κ. Δρούτσας, ο οποίος σχολίασε σε ανακοίνωση:
"Δεν έκρυψα τίποτα, ούτε είχα λόγο να κρύψω", ανέφερε ο τέως ευρωβουλευτής.
"Εκ παραδρομής, στη δήλωση του Πόθεν έσχες αναφέρεται ότι το εν λόγω ποσό βρίσκεται κατατεθειμένο στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ ταυτόχρονα στα συνοδευτικά δικαιολογητικά της δήλωσης του Πόθεν έσχες καταθέτω τα έγγραφα που πιστοποιούν ότι το συγκεκριμένο ποσό βρίσκεται σε τράπεζα του εξωτερικού", επισήμανε ο κ. Δρούτσας, ο οποίος πρόσθεσε ότι "το ποσό προήλθε από πώληση περιουσιακών μου στοιχείων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: