Featured Posts

11/3/12

Ένα πολιτικό σύστημα πεθαίνει…


Σύγχρονο φαινόμενο του κοινοβουλευτικού εκτρώματος αποτελεί το γεγονός ότι οι εν αυτώ πολιτικάντηδες ψοφοδεείς ψηφοζήτουλες θεωρούν πως έχουν το ακαταλόγιστο. Προφανώς με αυτή την λογική θα πρέπει να κινούνται, νομίζοντας ότι όσα κάνουν και λένε δεν ακούγονται και δεν βλέπονται, πως ο λαός κοιμάται ύπνο βαθύ και δεν βλέπει τα πολιτικά τους τερτίπια, τις σκοπιμότητες και την φιλαυτία που τους διακρίνει.
Κάθε τους κίνηση χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ναρκισσισμός και χτίσιμο ίματζ διέπει όλες τους τις κινήσεις. Νομίζουν ότι βρισκόμαστε σε άλλον αιώνα και πως με τις πελατειακές σχέσεις, το ρουφιανιλίκι και ακόμη και
την καλπονοθεία που πραγματοποιούν θα είναι αιώνια εξασφαλισμένοι, θα βιοπορίζονται ρουφώντας το αίμα των Ελλήνων, θα διορίζουν τους ημετέρους και όλα αυτά θα εξακολουθούν να τα βαφτίζουν «εθνοσωτήριο λειτούργημα».
Δεν υπολογίζουν όμως καλά τα δεδομένα ή μπορεί οι αναλυτές και οι συνεργάτες τους να είναι τόσο θολωμένοι από τις καλπάζουσες εξελίξεις, που δεν μπορούν να προβούν σε σαφείς και ξεκάθαρες εκτιμήσεις. Μεγάλο κομμάτι των Ελλήνων προσεγγίζει πλέον διαφορετικά τα πράγματα. Δεν πείθεται από την τηλεοπτική χαβούζα, τους καθεστωτικούς δημοσιογράφους, του διαπλεκόμενους καναλάρχες και χειριστές των τράστ.
Οι δημοσκοπήσεις τους είναι πλασματικές καθώς μέχρι πριν λίγο καιρό δεν μας ανέφεραν καν ενώ ξαφνικά μας βλέπουν στο 3,5%, προφανώς διότι φοβούνται ότι θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα τη νύχτα των αποτελεσμάτων. Αναγκάζονται λοιπόν να μας αναφέρουν διατηρώντας τα «ποσοστά» μας όσο πιο χαμηλά μπορούν, προσμετρώντας τη δυναμική μας. Το θέμα όμως δεν είναι ούτε τα ποσοστά, ούτε η γνώμη, ούτε η ανησυχούσα αρθρογραφία των μπολσεβίκων φωστήρων, ούτε καν η πολεμική του συστήματος που διαρκώς θα κλιμακώνεται, μέρα με τη μέρα εναντίον μας.
Το θέμα είναι πως κάτι αλλάζει στη νοοτροπία και στις ψυχές των Νεοελλήνων και αυτή η αλλαγή είναι βαθιά, ριζική, καινοτόμα. Συνεπάγεται το διαφορετικό τρόπο σκέψης και θέασης της πραγματικότητας, την αποστροφή και απάρνηση του υλισμού που με το ζόρι ρίζωσαν στην ψυχή του σύγχρονου ανθρώπου, γεγονός που θα οδηγήσει αναπόφευκτα στη δημιουργία ενός ανώτερου ηθικά και πνευματικά ανθρώπου, ενός ανθρώπου που θα δύναται να παίξει έναν διαφορετικό ρόλο στις μέρες που έρχονται.
Με τη Χρυσή Αυγή να αποτελεί την μόνη ασυμβίβαστη, ανερχόμενη πολιτική δύναμη που φτύνει κατάμουτρα το σάπιο πολιτικό σύστημα και τους υποτακτικούς του, ο νέος επαναστατικός τύπος ανθρώπου που γεννιέται θα μπορέσει να διεκδικήσει την αλλαγή, να απομονώσει και να τιμωρήσει τους ιθύνοντες της κατάντιας στην οποία έχει περιπέσει η χώρα μας. Τότε και μόνο τότε, θα μπορούμε να πούμε πως είμαστε πραγματικά ελεύθεροι, όταν και ο τελευταίος διαπλεκόμενος αυτού του τόπου έχει βρει την τιμωρία που του αξίζει.

Νικόλαος Λεμοντζής

http://xryshaygh.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: