Featured Posts

19/9/11

Δηλώσεις ΥΠΕΞ για τις τουρκικές απειλές: Ο ενδοτισμός σε όλο του το μεγαλείο



Σε δηλώσεις, που καταδεικνύουν σε όλη του την ασχήμια το μεταπολιτευτικό καθεστώς του ενδοτισμού, προέβει ο Υπουργός Εξωτερικών, Σ.Λαμπρινίδης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις – απειλές του ομολόγου του στο Τουρκικό Υπουργείο, Αχμέτ Νταβούτογλου. Τις παραθέτουμε αυτούσιες:
“Αυτό που έχω τονίσει επανειλημμένα είναι ότι είναι πολύ μεγάλο λάθος να στρατιωτικοποιεί κανείς τη συζήτηση έτσι επειδή ενδιαφέρεται να το κάνει η Τουρκία, η οποία δεν έχει επιχειρήματα. Και γι’ αυτό πηγαίνει συνήθως σε ένταση. Εμείς και επιχειρήματα έχουμε και ανελλιπώς τα προβάλλουμε και θωρακίζουμε τα συμφέροντα της χώρας, κάτι που συνεχίζουμε να κάνουμε”.
Η Τουρκία απειλεί με στρατιωτικές επιχειρήσεις και ο ΥΠΕΞ δηλώνει πως “είναι πολύ μεγάλο λάθος να στρατιωτικοποιεί κανείς τη συζήτηση” δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που προτίθεται να ακολουθήσει η κυβέρνηση. Ακόμα και στο Σουνίο να φτάσουν οι τουρκικές φρεγάτες το ΥΠΕΞ θα στείλει κανά διάβημα διαμαρτυρίας. Προφητικός αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ο αείμνηστος καθηγητής Κονδύλης όταν έγραφε:
“Στο βαθμό όπου η Ελλάδα θα καθίσταται ανεπαίσθητα γεωπολιτικός δορυφόρος της Τουρκίας, ο κίνδυνος πολέμου θα απομακρύνεται, οι ψευδαισθήσεις θα αβγατίζουν και η παράλυση θα γίνεται ακόμα ηδονικότερη, εφ’ όσον η υποχωρητικότητα θα αμείβεται με αμερικανικούς και ευρωπαϊκούς επαίνους, που τους χρειάζεται κατεπειγόντως ο εκσυγχρονιζόμενος Βαλκάνιος, και επίσης με δάνεια και δώρα για να χρηματοδοτείται ο παρασιτικός καταναλωτισμός. Υπ’ αυτές τις συνθήκες ό,τι στην πραγματικότητα θα συνιστά κάμψη της ελληνικής αντίστασης κάτω από την πίεση του υπέρτερου τουρκικού δυναμικού, οι Έλληνες θα συνηθίσουν σιγά-σιγά να το ονομάζουν «πολιτισμένη συμπεριφορά», «υπέρβαση του εθνικισμού» και «εξευρωπαϊσμό”.
Για να συμπληρώσει:
“Οι μετριότητες, υπομετριότητες και ανθυπομετριότητες, που συναπαρτίζουν τον ελληνικό πολιτικό και παραπολιτικό κόσμο, δεν έχουν το ανάστημα να θέσουν και να λύσουν ιστορικά προβλήματα τέτοιας έκτασης και τέτοιου βάθους –ίσως να καταρρεύσουν ακόμα και στην περίπτωση όπου θα βρεθούν μπροστά στη μεγάλη απόφαση να διεξαγάγουν έναν πόλεμο˙ γιατί, αν ο πόλεμος είναι συνέχεια της πολιτικής, ποιος πόλεμος θα συνεχίσει μια σπασμωδική πολιτική;”

Δεν υπάρχουν σχόλια: